Føler du dig usikker på dit barns digitale liv?

Det er der ikke noget at sige til. Udviklingen inden for teknologi og digitale medier går lynhurtigt, og mobilernes og computernes logik gør, at børn og unges sociale liv i dag foregår ude af syne.

Men det kan betale sig at forsøge at forstå. De fleste børn vil gerne have, at deres forældre blander sig i deres digitale liv, og sammen med dem kan vi som forældre udvikle et sundt forhold til sociale medier, computerspil og digitale fællesskaber.

Hos CfDP tænker vi meget over at formidle vores viden om digitale medier og unges onlineliv til deres forældre. På denne side kan du derfor finde både artikler om emnet og konkrete værktøjer til, hvordan du taler med dine børn om både nye og gamle sociale medier og platforme.

Få styr på privatlivsindstillingerne

Det kan være en god idé at hjælpe dit barn med at beskytte sig selv på de forskellige apps og medier, han eller hun er på. På den måde kan I også få taget snakken om, hvordan man bruger medierne med omtanke, hvad der er sjovt ved dem, og hvad der potentielt kan være problematisk.

Her kan du finde vejledning til privatindstillinger til de sociale medier, som er mest populære hos børn og unge.

Guide til privatindstillinger på Snapchat

Guide til privatindstillinger på Instagram

Guide til privatindstillinger på Youtube

Guide til privatindstillinger på Facebook

Guide til privatindstillinger på TikTok

Guide til privatindstillinger på Steam