Jeg blev til
et meme

Billedmanipulation, redigering & billeddeling
Eleverne reflekterer over moralske perspektiver i forbindelse med billeddeling, samt hvor grænserne går for redigering og manipulation af billeder.

Filmet og delt med hele Danmark

Ulovlig deling af intimt indhold
Eleverne reflekterer over hvem, der har ansvaret, når intime billeder og videoer deles ulovligt uden samtykke, og hvad man kan gøre for at stoppe delingen.

Sjovt til politiet
sparkede døren ind

Anonymitet i digitale fællesskaber
Eleverne reflekterer over, hvad det indebærer at være anonym på nettet, og hvor grænsen går mellem sjov og alvor, når man kun har skriftsprog at forholde sig til.

Skrub tilbage
til køkkenet!

Kønsdiskrimination og hårdt sprog i gaming Eleverne diskuterer hårdt sprog og diskrimination i gaming, og at få dem til at reflektere over, hvorfor piger og drenge nogle gange behandles forskelligt i gamingmiljøer.

24 / 7
Dit døgn

Skærmtid og balance
Eleverne reflekterer over, hvordan de bruger deres tid til dagligt, og om de bruger tiden, som de gerne vil.

Han tog røven
på mig

Snyd og svindel i online handler
Formålet med denne video og tilhørende øvelse er at give eleverne viden ift., hvordan de bedst muligt kan sikre sig mod at blive snydt ved handel med digitale værdier og varer i for eksempel computerspil.

“Han bliver totalt splattet!”

Grænser i (digitale) fællesskaber
Formålet med denne video og tilhørende øvelse er at få eleverne til at reflektere over egne grænser i fællesskaber, og hvorfor det kan være svært at sige fra over for flertallet, når man samtidig ønsker at være en del af fællesskabet

Hemmelighed delt på Messenger

Deling af privat indhold og eksklusion
Formålet med denne video og tilhørende øvelse er at få eleverne til at reflektere over, hvad de deler og skriver om andre på sociale medier, og hvad der sker, og hvordan det kan opleves, hvis man bliver holdt uden for en gruppe eller bagtalt af andre online.

Sådan anvender du materialet

Se introduktionsvideoen ovenfor og få indblik i, hvordan du kan bruge materialet i din undervisning.

Videofortællinger om digital dannelse behandler forskellige aspekter om unges digitale liv og dannelse. Materialet indeholder otte tematiske videoer med tilhørende øvelse(r), som hver især kan afvikles på én enkelt lektion. Videoerne kan også køres igennem som et forløb. Materialet er i særlig grad henvendt til elever, som har brug for eller gavner af en differentieret undervisning, idet de tilhørende øvelser består af forskellige praktiske aktiviteter. Til hver video hører en vejledning med beskrivelse af tilhørende øvelse.

God fornøjelse!

Har du spørgsmål til materialet?

eller oplever du tekniske udfordringer?

Så kontakt Jonas på mob 2230 2091

eller mail til jonas@cfdp.dk

Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel jonas@cfdp.dk
Kontakt Jonas