Stine Helding Rand

Stine Helding Rand

Fagkonsulent med speciale i identitetsdannelse og kritisk tænkning Mere om Stine

Hvad kan Forælderchatten?

Som pædagog, lærer, SSP’er eller lignende fagperson kan man opleve, at man står over for en forælder, der er udfordret i forældrerollen. Men givet logistiske, praktiske, økonomiske, tidsmæssige, ressourcemæssige eller andre årsager, kan man opleve, at være ude af stand til at hjælpe vedkommende. Her kan Forælderchatten være et alternativt sted, at sende forælderen hen, hvor man som fagperson kan være tryg ved, at forælderen får kompetent og kvalificeret sparring, vejledning og rådgivning.

#bedresammen


Forælderchatten er en del af Hele Danmarks Familieklub, som er et landsdækkende projekt i KFUMs Sociale Arbejde. I Hele Danmarks Familieklub oprettes familieklubber rundt om i hele landet, under hashtagget #bedresammen. Formålet med familieklubberne er at styrke børn og unges muligheder for at bryde den negative sociale arv ved at styrke familiernes muligheder for at udnytte egne ressourcer i fællesskabet med andre familier på tværs af sociale skel.

Kompetent anonym rådgivning

Som led i projektet har CfDP siden marts i år tilbudt forældre anonym rådgivning og vejledning til små og store udfordringer forbundet med det at være forælder. Rådgivningen er oprindeligt tiltænkt medlemmer af familieklubberne, men er nu åbent for alle. Der er tilbud om både chat og brevkasse, og forældre kan spørge om alt mellem himmel og jord – lige fra sex i parforholdet (eller mangel på samme), umulige teenagere og trodsige tumlinger til følelsen af ikke at slå til, af altid at være to skridt bagud og aldrig have tid nok, hverken til sig selv eller sine unger, og bekymringer om, hvorvidt ens børn bliver stimuleret tilstrækkeligt.
Rådgiverne har alle en socialfaglig uddannelse, og har således både viden om og erfaring med, at arbejde med mennesker forskellige steder i livet. Fagligheden i rådgiverteamet bevæger sig primært inden for psykologi og pædagogik, med særligt fokus på familiedynamikker, familieforståelse og parterapi. Flere af rådgiverne er selv forældre, og alle har erfaring med, at tale med mennesker, der har brug for sparring eller et godt råd.

Tilgængeligt for alle

Som fagperson kan man opleve, at man møder forældre, hvor man tydeligt kan mærke, at der er noget, der tynger dem, men hvor den ramme man arbejder i, af den ene eller anden årsag ikke tillader, at man taler med dem om det. Her kan det være rart at vide, at der findes et sted som Forælderchatten, hvor man kan sende forældre hen, når de søger råd og vejledning til forældre- og familielivets små og store spørgsmål.
Forælderchatten har samtidig den store force, at den ikke kræver, at man er bosiddende i en bestemt kommune eller by. Forælderchatten er et landsdækkende tilbud, og det eneste krav for at komme igennem er, at man har forbindelse til internettet. Det kræver ikke nogen særlige apps, programmer eller forudsætninger at benytte chatten – kun mod til at åbne op og skrive ind.
Forælderchatten er tilgængeligt for alle forældre og har i øjeblikket åbent to gange om ugen. Står du med en forælder, der har behov for hjælp uden for chattens åbningstid, kan vedkommende henvende sig i brevkassen. Her bestræber vi os på, at give alle svar i løbet af tre hverdage. 
Du finder ForælderChatten her.
Du finder ForælderBrevkassen her.

Vil du vide mere?

For mere information, kontakt projektleder Pernille Ballisager på mail: pernille@cfdp.dk eller mobil: 28708294]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Stine Helding Rand

Stine Helding Rand

Fagkonsulent med speciale i identitetsdannelse og kritisk tænkning Kontakt Stine

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.