Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Mere om Jonas

Som forælder til børn mellem 10 og 18 år, oplever du helt sikkert en grundlæggende bekymring om børnenes online liv. I den forbindelse vil jeg gerne gøre opmærksom på en rigtig god og grundig forældrevejledning om Facebook, der netop er blevet offentliggjort. Connectsafely har lavet en engelsk guide, der fortæller om fascinationen ved Facebook, om de typiske aktiviteter, om sikkerhed og om alt andet, der vedrører FB.
Det allerbedste ved denne guide er, at den er objektiv. Den husker at Facebook ikke handler om død og ulykke men om socialisering og identitet. Den husker at sige, at der selvfølgelig er åbenlyse faldgruber; men at faldgruberne findes på alle sociale platforme.
Vejledningen er i høj grad fokuseret på at hjælpe dig som forælder med at finde rundt i junglen af indstillinger, der kan gøre dit og dit barns onlineliv mere sikkert. “Because Facebook use is based on real names and identities, it’s directly tied
to “real life” – in the case of young people, mostly school life and
relationships. So, just as in offline life, children need their parents’ help as
they navigate both adolescence and the social Web. You can help them
understand…
● How important it is for their own online well-being to be mindful of what they
say, share, and upload (as well as send on mobile phones)
● How smart it is to present themselves in a positive light online
● How much better their online experiences will be if they stay on good terms
with others in their online as well as offline communities.
We hope this guide helps you, fellow parents, to support your children’s
positive use of this very popular part of their lives, Facebook.”
(fra guidens konklusion) Jeg synes det er dejligt forfriskende, at Connectsafely arbejder med forståelse, accept og indlevelse, og at de tænker i positiv brug af Facebook frem for begrænsende brug.
Skal jeg nævne et lille minus ved guiden, så er det at guiden i høj grad er sårbar overfor de mange ændringer Facebook konstant laver i deres indstillinger. Det kan give guiden en begrænset levetid. I en nutidig optik synes jeg dog guiden er meget brugbar og informativ. CfDP likes this 🙂 Guiden er tilgængelig for alle som pdf på connectsafely’s hjemmeside

For supplerende oplysninger til forældre bør du checke Facebooks eget sikkerhedscenter, hvor de også har lavet en specifik guide til forældre
Endelig bør du også kigge på CfDP/Cyberhus’ gode råd til forældre med onlinebørn.

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.