Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Mere om Jonas

Børn og unge er nysgerrige – det har de altid været. De eksperimenterer med kroppen og med nøgenhed – det har de også altid gjort. Og det er helt naturligt. Udfordringen i dag er, at børn og unge tager billeder af deres eksperimenter og deler dem på nettet, og det gør de uden at forstå konsekvensen. Flere tror, at de kun har delt billedet med en enkelt ven eller veninde for senere at opdage, at billedet er sendt videre til mange. Og når billedet eller filmen først ligger på nettet, kan det aldrig helt blive slettet.

Sådan handler du

Hæftet, ’Når børn og unge deler intime billeder på nettet’, giver en masse nyttig viden til blandt andre lærere, undervisere og andre fagpersoner, men det kan lige så vel læses og bruges af forældre og de unge selv. Hæftet giver gode råd og anbefalinger til, hvordan forældre kan tale med deres børn om at dele billeder på sociale medier. Man kan også læse om, hvad man skal gøre, når skaden er sket – om anmeldelse til politiet, lovgivning og lignende. Hent det nye hæfte ’Når børn og unge deler intime billeder på nettet’ som pdf Hæftet er udgivet i samarbejde med Center for Digital Pædagogik, SSP-samrådet, Medierådet for Børn og Unge & Det Kriminalpræventive Råd.]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.