Vi er eksperter i 4Chan, Incels og Alt-Right

Ekstreme handlinger og holdninger handler ikke kun om religion, hellig krig og terror. I de seneste år er en ny form ekstremisme blomstret på nettet, hvor grupper af vrede, unge mænd samler sig om hadet til de andre – kvinderne, jøderne, politikerne osv.

Internettets tilgængelighed betyder, at børn og unge har let ved at støde på debatterne, og derfor skal vi som voksne kende til nogle af de mekanismer og kulturer, der dominerer ekstremistisk orienterede fora.

I CfDP har vi kastet os ind i arbejdet med at søge og formidle viden om de vrede, unge mænd. Og ikke mindst arbejdet med at forebygge at sårbare unge bliver skubbet mod ekstreme handlinger og holdninger af de hadfyldte fællesskaber.

Temadage og foredrag om unge mænd på nettet

I efteråret 2019 afholdte vi tre spændende temadage om sårbare unge mænd og deres adfærd i ekstreme onlinefællesskaber på nettet. Knap 200 SSP’ere, politiansatte og andre fagpersoner besøgte dagene og blev klogere på 4Chan, Incels og Alt-Right. Hvis du er fagperson og ønsker samme indsigt, kan vi arrangere et foredrag om emnet hos jer.

Se materialer og billeder fra temadagene her

Book et foredrag om unge mænd og ekstreme onlinefællesskaber her

Dine eksperter

Har du brug for ekspertudtalelser eller andre input om digitale fællesskaber og de unge, der færdes på dem, så tøv ikke med at kontakte vores medarbejdere, der arbejder med emnet: