Målgruppe

Elever i udskolingen, på ungdomsuddannelser og i klubber

Pris

Gratis

Varighed

4 lektioner / 3 timer

Oplægsholder

Foredraget bliver afholdt af Center for Digital Pædagogiks unge dialogskabere.

Denne workshop klæder dine unge på til at reflektere over egne holdninger, styrke deres kritiske tænkning og skabe dialog om følsomme emner med det formål at gøre eleverne bevidste om, hvordan de skaber inkluderende fællesskaber med plads til alle.

Gennem forskellige dialogskabende aktiviteter arbejder vi med forståelsen og anerkendelsen af forskellige grupper i samfundet, så de unge kan forvalte deres ytringsfrihed og demokratiske magt på en måde, der ikke undertrykker andre. Det kan ofte være svært at skelne mellem grænsesøgende humor og reelt diskriminerende holdninger, og derfor bør de unge trænes i at genkende intolerance i forskellige former. For de fleste unge er det tilfældet, at de ikke selv bidrager til polariseringen, men her giver workshoppen håndgribelige værktøjer til at gribe ind over for dét, man måtte møde i sine egne fællesskaber.

Workshoppens indhold

Formålet med workshoppen er at skabe dialog i øjenhøjde med de unge, og derfor afholdes workshoppen af Center for Digital Pædagogiks team af unge dialogskabere. Workshoppen består af en blanding af korte faglige oplæg, forskellige gruppeaktiviteter og plenumdiskussioner. Det faglige indhold i workshoppen har fokus på demokratisk dannelse og medborgerskab, og berører temaer som polarisering, misinformation, hadtale og relevant lovgivning. Med eksempler fra digitale medier starter vi dialogen, der også vil tage udgangspunkt i elevernes egne oplevelser og perspektiver. Gennem den aktive involvering af eleverne er målet, at de ikke bare har viden, men også er i stand til at reflektere over og argumentere for en inkluderende måde at deltage i fællesskaber på.

Vi anbefaler at sætte fire lektioner af til workshoppen, så der er god tid til dialog, at opbygge viden, kompetencer og værktøjer i klassen.

Kontakt fagkonsulent Dagbjört Strandberg på dagbjort@cfdp.dk hvis vi skal styrke dine elevers demokratiske dannelse.

Pris og praktisk

Vi udbyder 30 gratis workshops i løbet af 2024, og der bookes efter først til mølle. Workshoppen er beregnet til at blive afholdt for en enkelt klasse.

Skolen bedes stille et smartboard/projektor (med HDMI-udgang), og eleverne skal kunne sidde og arbejde i grupper.

Det med småt (aflysning, transport mv.)