Signe Sandfeld Hansen

Seniorkonsulent med fokus på digital ungerådgivning og fællesskaber Mere om Signe

Gruppechat.dk er en digital rådgivningstjeneste under Center for Digital Pædagogik, dedikeret til at hjælpe unge i sårbare positioner med at opbygge fællesskaber og støtte dem i deres personlige udvikling.

Øget interesse fra både civile og offentlige partnere

Med Gruppechat.dk har vi ønsket at skabe et digitalt frirum for unge, hvor man kan dele sine tanker og følelser om ofte svære emner, uden at der stilles særlige krav til én. Når platformen vokser støt år for år, fortæller det os, at rådgivningsformen ræsonnerer med de unge, også i 2022.

Det seneste år har Gruppechat.dk oplevet en stigende interesse fra samarbejdspartnere fra den kommunale- og civile sektor. Vi har åbnet for, at samarbejdspartnere kan benytte gruppechat.dk som platformen til at skabe fællesskaber for lokale unge omkring partnernes egne fokusområder. Dermed suppleres gruppechat.dk’s egne gruppeforløb nu med partner-forløb, som drives af forskellige eksterne organisationer, der alle arbejder med unge i sårbare positioner.

Har lige sendt et svar ind, men glemte og skrive tak!

Tak fordi, at I er her til og lytte til en når man har brug for det, mega fedt initiativ. Er mega fan af jer! Håber I har en fucking fantastisk dag/aften og giver jer selv et kæmpe klap på skulderen, det har i fanme fortjent!

Ung Fra evaluering – Gruppechat.dk

Tendenserne for 2022

I 2022 har Gruppechat.dk oplevet en overrepræsentation af unge piger, som nu udgør 63% af brugerne på platformen. Derudover er registreret 33% drenge og 4%, som har angivet non-binær kønsidentitet. Langt de fleste af platformens brugere er i aldersgruppen 13-19 år.

I Gruppechat.dk’s egne gruppeforløb er der i det seneste år især blevet chattet om emner som “at tale om det der er svært”, “at være anderledes/føle sig udenfor”, “forældre”, “skole/uddannelse” og “venskab”, mens der var særligt stor tilslutning til grupperne om seksualitet og seksuelle grænser, samt selvskadende adfærd.

I 2022 eksperimenterede vi med en tilbagevendende gruppe for unge med selvmordstanker og selvskadende adfærd. Udover at være gavnligt for de unge, der har haft brug for at tale specifikt om disse emner, havde tiltaget den tydelige effekt, at selvskade og selvmordstanker pludselig fyldte langt mindre på tværs af de øvrige gruppechats.

Ungementorer sikrer platformens relevans i fremtiden

I 2023 vil Gruppechat.dk invitere flere ungementorer og gæsterådgivere ind i chatten for at sikre fortsat relevans og nyttighed for brugere og samarbejdspartnere. Gæsterådgiverne skal hjælpe til at øge tilgængeligheden ved at hæve antallet af chats. Det er bl.a. bevillinger fra I. F. Lemvigh Müllers Fond og Aarhus’ Y’s Mens Club Marselisborg som muliggør, at Gruppechat.dk også i 2023 kan fortsætte med at tilbyde en bred vifte af gruppechats samt udvide med gæsterådgivere i 2023.

Sådan hjælper Center for Digital Pædagogik børn og unge i hele landet gennem online rådgivning

Denne artikel er et led i en blogserie, hvor vi deler nogle af vores resultater fra det seneste år i vores fire online rådgivninger; Cyberhus.dk, Gruppechat.dk, Scammed.dk og Netstof.dk.

Rådgivningerne udgør hjertet i vores arbejde, hvor vi deler vores praksis og viden om børn og unges (digitale) liv. Læs med og find ud af, hvilke funktioner og hvilke emner der fyldte mest i vores rådgivninger – og ikke mindst hvor vi er på vej hen med den digitale rådgivning

Se mere fra blogserien her

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.