Karen Hatt Olsen

Projektleder for rusmiddelsrådgivning Netstof.dk Mere om Karen

Online ungerådgivning omkring rusmidler har aldrig været vigtigere end nu. I en tid, hvor unge har let adgang til information omkring alle former for rusmidler, kan det være svært at finde pålidelig og troværdig information.

Og først lidt baggrund: Netstof.dk er Center for Digital Pædagogiks online rådgivning for unge, der søger rådgivning i forhold til rusmiddelproblematikker. Vi driver platformen i tæt samarbejde med Slagelse Rusmiddelcenter og 33 kommuner over hele landet.

Vidensbasen blev udvidet i 2022

I 2022 udvidede Netstof sit sortiment af faktuelle artikler og tilbyder nu endnu mere viden til unge, der søger hjælp til at navigere i en verden af rusmidler.

De seneste fire artikler på Netstof kan du se herunder. Artiklerne er udviklet af rusmiddelfaglige professionelle, som har særlig erfaring med ungeområdet, og emnerne er baseret på konkrete ønsker og behov fra unge brugere. Artiklerne omhandler alt fra sporingstider til perspektiver i forhold til lovliggørelse af hash.

Du finder de fire nye artikler her:

Artiklerne supplerer det eksisterende indhold på sitet. Den mest besøgte artikel på sitet er “Hvad sker der når man stopper?” som giver brugerne viden om, hvad der sker i kroppen, når man holder op med at tage rusmidler. Artiklen har været den mest læste flere år i træk.

Netstof i 2023: Nye digitale værktøjer til at støtte unges vaneændringer

Når de unge på Netstof søger viden om “Hvad der sker, når man stopper?” peger det på, at de går med overvejelser om at stoppe eller ændre et forbrug. Altså med et spirende ønske om at skabe forandring. Sådan har unge brugt Netstof i mere end 10 år, siden platformen blev bygget i sin nuværende form.

Det er blandt andet på baggrund af denne brugeradfærd, at Netstof i 2022 sikrede sig finansiering fra Trygfonden til at udvikle en række nye selvhjælpsfunktioner, som lanceres i efteråret 2023. Vi er allerede godt undervejs i udviklingen, som blandt andet introducerer en ny selvhjælpsfunktion, udviklet i regi af Helsingør Rusmiddelcenters Helsingung-indsats, hvor værktøjet har været i drift gennem flere år. Funktionen, som vi kalder Restart, giver unge mulighed for at tilmelde sig et forløb af korte SMS-beskeder med opmuntrende fakta omkring nedtrapning. En beta-version lanceres på netstof.dk allerede i forsommeren. Derudover er vi ved at udvikle gruppechat og SMS-coaching, som også er helt nye funktioner i Netstofs univers.

Du kan læse mere om udviklingsprocessen og optimeringerne her

Det nye Netstof.dk bliver en spændende kombination af rusmiddel- og digitalfaglighed og forventes lanceret i oktober 2023. Med de nye funktioner og et helt nyt udtryk er det vores mål at nå endnu flere unge og hjælpe dem til at skabe positive forandringer og øget handlekraft.

Følg med på LinkedIn og bliv inspireret!

Netstof har netop lanceret sin egen LinkedIn-side (Netstof på LinkedIn), hvor vi løbende deler vores indsigter om de unges færden på sitet og om, hvad der sker på det onlinerådgivende rusmiddelområde i 2023. Følg med og bliv inspireret!

Sådan hjælper Center for Digital Pædagogik børn og unge i hele landet gennem online rådgivning

Denne artikel er et led i en blogserie, hvor vi deler nogle af vores resultater fra det seneste år i vores fire online rådgivninger; Cyberhus.dk, Gruppechat.dk, Scammed.dk og Netstof.dk.

Rådgivningerne udgør hjertet i vores arbejde, hvor vi deler vores praksis og viden om børn og unges (digitale) liv. Læs med og find ud af, hvilke funktioner og hvilke emner der fyldte mest i vores rådgivninger – og ikke mindst hvor vi er på vej hen med den digitale rådgivning

Se mere fra blogserien her

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.