Signe Sandfeld Hansen

Seniorkonsulent med fokus på digital ungerådgivning og fællesskaber Mere om Signe

Hos Center for Digital Pædagogik ønsker vi at skabe de bedste forudsætninger for et ligeværdigt møde. Både for de unge som søger råd, fællesskab og genklang hos os, men også hos de rådgivere som dedikerer og investerer tid og omsorg i arbejdet.

Opdatering 13.02.24: Rose er desværre er gået pludseligt bort d.9 februar 2024. Det er et stort tab, og vi savner hende. Vi trøstes ved at hendes ånd lever videre i rådgivningen og vores arbejde for at skabe trygge og inkluderende rum for de unge. Ære være Roses minde.

Roses oplevelse som rådgiver

I det følgende kan I læse om Rose. Rose er nu ansat som koordinator på Cyberhus.dk, men startede ud som frivillig på Gruppechat.dk tilbage i marts 2021. Rose har en fysisk funktionsnedsættelse, hvilket betyder at hun har brug for kørestol for at komme rundt, ligesom at hun, nogle dage, er nødt til at være sengeliggende for at hvile sin krop.

Rose minder os om at man ikke behøver meget andet end et nysgerrigt og omsorgsfuld sind, for at kunne sætte spor i andres hjerter.

Jeg håber I vil nyde hendes fortælling, lige så meget som jeg gjorde:

Erfaring, glæde, selvværd og indhold i hverdagen

Det er vist de ord der bedst beskriver, hvorfor jeg laver frivilligt arbejde. 

Jeg lever med et svært invaliderende handicap i hverdagen, hvor jeg er afhængig af hjælp til stort set alt, stort som småt. Det indebærer også at få placeret computeren hos mig, så jeg kan bruge computeren til mit arbejde. 

Når man lever med fysiske eller psykiske vanskeligheder, kan man hurtigt føle sig på kanten af samfundet, miste selvværd og selvtillid, og nogle oplever at ende i en kæmpe ensomhed og følelse af at man intet er værd, og ingen rigtig vil en.

Derfor har det altid været vigtigt for mig, at finde ting jeg kan lave, så jeg ikke går helt i stå herhjemme. Gerne ting, som også indebærer at være sammen med mennesker!

Jeg har efterhånden arbejdet i mange år, med sårbare og udsatte mennesker, via forskellige rådgivninger. Et arbejde jeg holder utroligt meget af, og et arbejde der giver mig enormt meget i min hverdag. For selvom min krop ikke fungerer som den burde, så fungerer mit hoved stadig, så jeg har mulighed for at lave frivilligt arbejde.

Særligt sårbare unge har altid haft en helt særlig plads i mit hjerte. Grundlæggende skal ingen mennesker gå alene med tingene, og alle bør have nogen, de kan gå til, hvis de oplever noget svært. 

Hos Center For Digital Pædagogik (CFDP) har jeg fået endnu flere muligheder, end tidligere. 

Her oplevede jeg for alvor at blive mødt som et helt menneske, i stedet for et menneske med handicap. Jeg havde oplevet en svær forværring i min fysik, og det var svært for mig at overvinde det at fortsætte det frivillige arbejde. 

Hos CFDP fik jeg muligheden for at fortsætte med det, og jeg er enormt glad for at det var på den måde. Bare det at blive mødt som et menneske, at der blev set bagom kørestolen, at min faglighed blev set, at jeg har lysten og evnerne til at kunne udføre det arbejde jeg nu laver. Det at blive set som værende relativt ligeværdig, trods udfordringer, har en kæmpe værdi for mig. Jeg ved godt det kræver det ekstra ind imellem, for at det er muligt, men jeg oplever også at det kan lade sig gøre. 

Mit frivillige arbejde betyder enormt meget for mig i min hverdag. Det giver mig livsglæde og livskvalitet. Det gør, at jeg ikke bare går i stå, det gør at jeg ikke oplever følelsen af ensomhed i mit liv. Jeg ved at min indsats har betydning for andre mennesker, og at min indsats gør en forskel for dem jeg taler med. For mig, er det, det hele værd. 

Jeg er værdsat af mine kollegaer, lønnede såvel som frivillige, ligesom jeg værdsætter dem og det arbejde vi sammen laver.

Jeg vil oprigtigt ønske, at mange flere steder ville tænke tilgængelighed ind i deres organisation, så flere “som mig” har mulighed for at lave frivilligt arbejde. Jeg ved jeg ikke er alene om at have evnerne, erfaringen osv. Det giver mig så meget igen, at bruge det jeg kan, hver eneste gang jeg har en vagt, men også det sociale med kollegaerne, hvor vi kan snakke om alt muligt, både fagrelevant men også andre ting.

Skal du med på holdet?

Vi har løbende behov for nye rådgivere, både til vores brevkasse og vores gruppechat.

Læs mere her, eller kontakt Niels-Christian Bilenberg på nc@cfdp.dk

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.