Med det nye netstof.dk gentænker vi indhold, de individuelle funktioner samt den visuelle identitet. Herved skaber vi mere aktivitet og mere engagement, så endnu flere unge i Danmark får den hjælp og støtte, som de har brug for.

Herunder kan du se et par eksempler på, hvad du som fagperson kan forvente dig af det nye netstof.dk.

Nye funktioner på vej

Udvidet leksikon

Vi udvider antallet af stoffer og forbedrer navigationen, så man kan søge på kaldenavn.

Ny kommunikationsstrategi

Vi opdaterer vores sprog og kommunikation for at skabe et bedre forhold til vores brugere.

Ny Visuel Identitet

Vi udvikler en ny visuel identitet, som vil balancere behovet mellem troværdighed og øjenhøjde.

Mere dataindsamling

Vi udvikler vores dataformidling, så kommuner kan lære mere om hvordan netstof.dk bruges.

Reminders

Vi ved hvor svært det er for nogle unge at planlægge, og derfor får man nu reminder-SMS, når der er gruppechat.

Udvidede Kommunesider

Vi udvider kommunesiderne, så hver kommune har bedre mulighed for at formidle deres lokale tilbud.

Der er stadig et massivt behov

På trods af et minimalt markedsføringsbudget og en aldrende platform, havde Netstof.dk sidste år over 100.000 besøgende, hvoraf over 90% af brugerne fandt os gennem googlesøgninger. Dette demonstrerede et stadigt stående behov for et digitalt rum, hvor unge kan finde viden og professionel rådgivning, når de har problemer med alkohol, hash eller andre stoffer. Og med den nye platforms indtog vil der komme mange, mange flere. Ét digitalt, forbyggende tilbud på tværs af hele landet.

Nyt til de unge på netstof

Mindst to nye fællesskabsfremmende rådgivningsfunktioner er på vej.

Gruppechats

Der er en stigende efterspørgsel fra unge efter modererede, emnespecifikke gruppechats. Derfor udvikler Netstof også en ny gruppechat, hvor unge kan mødes og chatte om fastlagte temaer. Og for at sikre en god samtale i trygge rammer vil der altid være en af Netstof’s rådgivere til stede.

SMS-coach

SMS har vundet indpas som rådgivningsmedie de seneste år, bl.a. fordi man kan holde kontakten over længere tid i et relativt uforpligtende format. Netstofs anonyme SMS-coach vil afklare den unges behov og guide den unge videre til relevant rådgivning eller behandling. 

Nemt at bruge

Både de tematiserede gruppechats og sms-coaching er lige til at fortælle om og foreslå unge i jeres kommune.

Vi tilbyder alle medlemskommuner at gøre deres fagpersoner mere synlige og tilgængelige, ved at åbne for gæstechattere på Netstofs gruppechats. På den måde kan du annoncere at du sidder klar i gruppechatten i den uge, hvor du for eksempel er ude og holde oplæg på ungdomsuddannelserne.

Medlemsskaber er for kommuner

Netstof.dk forbinder kommuner på tværs af landet om én fælles digital rusmiddelindsats. Og også i fremtiden er vi afhængige af, at de danske kommuner støtter godt op om indsatsen gennem deres medlemsskab. Til gengæld for medlemsskabet tilbyder netstof sine medlemskommuner en række særlige funktionaliteter og services, og disse fordele vil vi udvide markant med det nye netstof.dk:

  • Hver medlemskommune får sin egen lokale underside på Netstof.dk, hvor man kan formidle sine lokale tilbud og sætte ansigt på sine gode lokale fagfolk overfor de unge i en tillidsvækkende ramme i øjenhøjde. Det nye netstof giver Jer en række udvidede formidlingsmuligheder med bl.a. video og billeder.
  • Som medlem modtager I løbende statistik på baggrund af de unges brug af netstof.dk. Statistikken kan I bruge som basis for beslutninger omkring nye lokale tiltag: Nye indsatser, formidling om stoffer som ‘trender’ og meget andet.
  • Som noget helt nyt tilbyder vi på det nye netstof.dk en særlig Gruppechat-funktion, hvor man som medlemskommune kan deltage ad hoc som gæstechatter. Her kan fagpersoner fremover booke en gruppechat, som kan åbnes i forlængelse af et lokalt foredrag. På den måde gør du dig tilgængelig for dine lokale unge på en moderne og sikker platform.

Ovenstående er blot nogle af de kommende specialfunktioner til netstofs medlemskommuner.

Vi glæder os til at vise og fortælle mere om det nye Netstof.dk, inden vi endeligt lancerer i efteråret 2023. Kontakt os for at høre mere, eller følg udviklingen gennem Center for Digital Pædagogiks nyhedsbrev.

En meget stor tak til Trygfonden, som støtter udviklingen af det nye Netstof.

Nysgerrig efter at høre mere?

Kontakt projektleder Karen Hatt Olsen

Hold dig opdateret

Vores Nyhedsbrev udkommer cirka én gang hveranden måned, det er superspændende, og det er nemt at afmelde sig direkte fra mailen. Der er altså ingen undskyldning for ikke at tilmelde sig lige med det samme.

Fra bloggen

Netstof.dk løfter den digitale ungerådgivning til nye højder med digital selvhjælp og sociale fællesskaber

De næste 3 år skal Netstofs netværk udvikle flere digitale redskaber og metoder, der kan sætte de unges egen mestring og handlekraft endnu mere i spil på platformen. Vi kalder det Dit Netstof, og vi ser det som et væsentligt næste skridt i dansk rusmiddelforebyggelse for unge.

Se indlæg