Over de næste tre måneder holder CfDP temadage om arbejde med unge og ekstreme, digitale fællesskaber. Stort set alle pladser på tværs af de tre arrangementer er taget. Men hvis du skynder dig, kan du lige nå at komme med.

Den 1. oktober tager vi i CfDP hul på en række spændende dage, hvor fagpersoner som pædagoger, lærere og politifolk bliver klogere på vrede ung mænd og deres færden på internettet.

Temadagene bygger på vores arbejde i projektet “Ung, vred og digital”, hvor vi over det sidste år har indsamlet viden om ekstreme fællesskaber på nettet og kigget på de sårbare unge mænd, der kan blive påvirket af dem. Og noget tyder på, at det også er populært emne blandt fagpersoner, der til dagligt arbejder med unge. Tilmeldingen til de tre temadage er nemlig stort set fyldte her to uger inden første arrangement i Aarhus d. 1. oktober.

“Det er dejligt at se så stor en tilslutning til vores temadage. Det taler for, at der er et uopfyldt behov for viden på området. Vi stiller med et stærkt program, der er fyldt med praksisrelevant og praksisanvendeligt indhold, og det er tydeligt, at det har ramt et område, hvor praktikere oplever at komme til kort. Forhåbentlig vil deltagerne efter temadagene føle sig mere rustede til at arbejde med de vrede unge i praksis,” siger projektleder ved CfDP, Stine Helding Rand.

På temadagene, der ligger d. 1. oktober i Aarhus, d. 5. november i Middelfart og d. 6. december i Sorø, kan fagpersoner som sagt høre om CfDP’s arbejde med de vrede, unge mænds digitale færden og få konkret viden om de platforme, de involverer sig i. Derudover deltager der ved de forskellige arrangementer også eksterne talere, der yderligere kvalificerer indsigten i fællesskaber på nettet samt giver redskaber til, hvordan fagpersoner kan arbejde med emnet i dagligdagen.

Magasin giver indsigt

Centralt i projektet “Ung, vred og Digital” står et magasin, der sætter fokus på netop de unge vrede mænd og de digitale fællesskaber. Magasinet giver et grundigt indblik i emnet og indeholder de vigtigste elementer fra vores vidensindsamling og praksiserfaring med sårbare unge, som vi har koncentreret og formidlet, så fagpersoner får mest muligt ud af projektet.

Magasinet indeholder desuden konkrete ideer til tiltag, fagpersonerne kan bruge i deres daglige arbejde med unge mænd og ikke mindst de digitale arenaer, de færdes på.

Magasinet vil blive uddelt til alle deltagere på temadagene, ligesom de vigtigste artikler snarest vil være at finde i web-udgaver her på hjemmesiden.

“Det er et enormt interessant emne, da målgruppen ofte er overset. Når man siger “vrede, unge mænd” er der mange, der tænker på hooligans og deslige. Men her har vi beskæftiget os med de vrede, unge mænd, som ofte går under radaren – dem, der primært eller udelukkende giver udtryk for deres vrede digitalt, og udadtil i den fysiske verden måske ikke gør det store væsen af sig,” siger projektleder Stine Helding Rand.

Få pladser tilbage på Fyn

Arrangementerne i Aarhus og Sorø er fulde, men du kan snuppe en af de allersidste pladser i Middelfart d. 5. november, hvis du er hurtig.

Se det fulde program her.
Der afholdes tre temadage fordelt på følgende steder:

Aarhus den 1. oktober 2019
Aarhus Kommunes Ungdomscenter, Skanderborgvej 156, 8260 Viby J.
Tilmelding: ALT OPTAGET
Skriv dig på venteliste.

Middelfart 5. november 2019
Middelfart Rådhus, Nytorv 9, 5500 Middelfart.
Tilmelding: tilmeld dig senest 7. oktober 2019 ved at klikke her.

Sorø 6. november 2019
Campus Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø.
Tilmelding: ALT OPTAGET
Skriv dig på venteliste.

Fakta om projektet

Temadagene er støttet af @lliancen, som er et partnerskab mellem PET, Medierådet for Børn og Unge, Børns Vilkår, Dansk Ungdoms Fællesråd, Skolelederforeningen, Efterskoleforeningen, Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet (STUK) og Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme (NCFE) Partnerskabets formål er at udvikle, støtte og drive initiativer og projekter, der kan bidrage til at styrke børn og unges modstandsdygtighed over for radikalisering. Læs mere her.

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.