For mange tradere opleves scams som en uundgåelig del af det at trade. Mange bliver snydt, og behovet for kyndig rådgivning, vejledning og støtte er fortsat present. Derfor er scammed.dk i konstant udvikling for at sikre at kunne yde den bedst mulige hjælp.

Scammed.dk, der tilbyder støtte, rådgivning og vejledning, til personer, og pårørende til personer, der er blevet snydt i handler med skins, gik i luften for knap halvandet år siden. I den tid har vi modtaget hundredevis af henvendelser. Både fra børn og unge, der selv er blevet scammed, men også fra forældre og bedsteforældre, hvis børn eller børnebørn er blevet snydt. Og desværre bliver henvendelserne ved med at tikke ind. For akkurat ligesom vi er her endnu, så er scammerne det også.

På scammed.dk gad vi godt, at vi ikke havde noget at lave. For hvor kunne det være skønt, hvis man kunne trade uden risiko for at blive scammed. Men eftersom scammerne konstant bliver dygtigere til at scamme lader det desværre til at være et utopisk ønskescenarie. Så scammed.dk bliver ikke overflødig lige foreløbig. Og faktisk har vi en masse spændende nyt i støbeskeen, som, med støtte fra TrygFonden, bliver realiseret i løbet af det næste knap halvandet år.

Som altid udbygges og opdateres sitets guides og artikler løbende for at sikre, at de er mest muligt relevante for dem, der trader. Og så arbejder vi på forskellige nye tiltag, der skal gøre scammed.dk endnu federe. Kerneydelsen på scammed.dk har indtil videre været rådgivning og vejledning via sms og brevkasse. Det holder vi fast i. Men vi bevæger os også ind på forebyggelsesområdet, og træder derfor ind i forskellige andre digitale arenaer. Bl.a. arbejder vi på videoer til både tradere og deres forældre, og vi er også i gang med at opsætte en Discordserver, for at forkorte vejen til et sikkert sted at snakke om skins og trading mest muligt. For uanset hvordan man vender og drejer det, så har stort set alle gamere Discord lige ved hånden, når de gamer og trader. Så der skal vi selvfølgelig også være.

I efteråret skal vi tilmed prøve noget nyt og uvant i scammed.dk-regi: vi bevæger os ud i den fysiske verden! Vi holder nemlig gratis oplæg om hvad skins og trading er, hvordan man passer bedst muligt på sig selv, så man undgår at blive snydt, de psykologiske konsekvenser, der kan være forbundet med at blive scammed, samt hvilke handlemuligheder man har, hvis skaden er sket. Oplæggene er målrettet unge, og der er stadig nogle få gratis tilbage, som det er muligt at booke. Så hvis du som lærer eller forælder kender en flok unge, der skal høre mere om gaming, trading og skins, så hiv fat i mig på stine@cfdp.dk.

Alt det her og meget mere er hvad I kan vente jer det næste stykke tid på scammed.dk. Vi knokler der ud af, og omsætter så meget som muligt til relevant viden og brugbare tiltag. Både for jer som forældre, og for jeres unger. I kan godt glæde jer!

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Stine Helding Rand

Stine Helding Rand

Fagkonsulent med speciale i identitetsdannelse og kritisk tænkning Kontakt Stine

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.