Nu kan du som underviser i folkeskolen få del i Center for Digital Pædagogiks viden om og erfaring med gaming. Med støtte fra Sundheds og Ældreministeriet udbyder vi nu et modul til brug i undervisning om gamingkultur. Modulet er også en integreret del af vores UV-materiale, Dit Liv På Nettet.

Gaming fylder mere og mere blandt børn og unge. I klassen og skolegården bliver der diskuteret Fornite-strategier, de fedeste skins i Counter-Strike og hvornår næste Among Us-spil skal spilles.

Derfor kan man med fordel tage gaming op i undervisning eller andet arbejde med børn og unge. For eksempel med gaming-modulet fra vores undervisningsmateriale Dit Liv På Nettet. Modulet kan bruges til undervisning i 6.-10. klasse.

“Hele universet omkring gaming er vokset massivt hen over de seneste år. Hvor vi tidligere måske fokuserede lidt ensidigt på de store sociale medieplatforme i vores snakke om digital trivsel og risikoadfærd, kan vi jo se i dag, at især drengene bruger spilplatformene i kæmpestort omfang. Ofte bruges gaming som en fællesskabsopbyggende aktivitet, som er underholdende, lærerig og udfordrende. Andre gange kan vi til gengæld også spotte, at spillene kan blive brugt uhensigtsmæssigt i forbindelse med gambling, skinbetting, scams osv,” siger seniorrådgiver og ansvarlig for Dit Liv På Nettet Jonas Ravn.

Sådan bruger du modulet
Det gratis modul består af et Prezi-slideshow, som du kan vise frem på klassen. Slideshowet indeholder viden og øvelser, som du kan lave med eleverne.

Modulet har et tilhørende manus, som du som underviser kan støtte dig til og læne dig op ad. Det beskriver slideshowet og fortæller dig, hvordan du skal bruge det.

“Med modulet kan undervisere og pædagoger spørge nysgerrigt ind til ungegruppens brug af spil. Modulet om gaming breder sig over sundhed, streaming, aldersmærker og fællesskaber i spil-kulturen. Hertil også diskussioner om bedrag, pengeforbrug, voldsomt sprog og diskusionnen om søvn overfor de dragende spil. Målet er at orientere om faldgruberne, men på en måde hvor underviseren ikke behøver at føle sig som ekspert
,” siger Jonas Ravn.

Du kan finde gaming-modulet her:

Det tilhørende manus finder du her

Hvis du er interesseret i at bruge andre moduler fra vores prisvindende UV-materiale i Dit Liv På Nettet, kan du skrive til Jonas Ravn på jonas@cfdp.dk

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.