Formanden for Danske Skoleelever, 14-årige Vera Rosenbeck får et stort og velfortjent thumbs up fra undertegnede for følgende udtalelse i dag:

»Jeg bifalder ikke, at elever er på Facebook eller spiller i timerne, men det er lidt gammeldags at overvåge eleverne på nettet. Skolerne skulle hellere bruge deres krudt på at skabe en interessant undervisning i stedet for at overvåge eleverne. Det er bedre at lave en aftale i klassen om, hvordan nettet skal bruges, så der skabes tillid mellem lærere og elever,«

Udtalelsen kommer i forbindelse med en artikel i Morgenavisen Jyllands-Posten, der belyser hvordan omkring 40 danske skoler har købt programmer, der anvendes til at overvåge elevernes færden på internettet i timerne. Med programmerne kan læreren sidde ved katederet og på sin egen computer se elevernes computerskærme.  Der er ifølge avisen dels tale om et program fra danske Netop samt et lignende program fra en amerikansk producent.

Godt gået, Vera Rosenbeck og Danske Skoleelever- vi er helt enig med dig og de danske skoleelever…

 

Kilde: JP.dk

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.