Stor efterspørgsel på CfDP’s foredrag i 2019
Over 15.000. Så mange børn, unge, forældre og fagpersoner var sidste år med til et foredrag eller en workshop fra Center for Digital Pædagogik. Sager om deling af nøgenbilleder og nye onlinefællesskaber skabte stor interesse og nødvendighed for vores oplæg om digital trivsel blandt børn og unge.
Oplæg og foredrag, hvor vi får lov til at møde og tale med de børn, unge, forældre og fagpersoner, som vi arbejder med, er en vigtig del af dagligdagen hos CfDP. Det er her vi får uvurderlig, opdateret viden om digital trivsel og online fællesskaber. Og her, vi hjælper med at øge den samme trivsel. Enten ved at gøre børn og unge direkte klogere eller hjælpe forældre og fagpersoner med at forstå internettet og sociale mediers indflydelse på ungdommen i dag.
Vores opgørelse viser, at vi for eksempel talte med over 6.000 elever i 2019 på folkeskoler og privatskoler i hele landet. For eksempel i Nordfyns Kommune, som vi har haft en fast aftale med de seneste år:
“Igennem tre år har vi lavet 96 oplæg for elever i på 3. , 5. og 7. årgang på Nordfyn. Det har givet en masse unik viden om digital kultur blandt børn og unge,” siger foredragsholder og teamleder på foredragstjenesten i CfDP, Jonas Ravn.
Du kan finde og bestille et foredrag for skoleelever lige her.
Forældrene er vigtige
Udover børnene og de unge selv, talte vi i 2019 også med mange af deres forældre. Vi har været til stede i forbindelse med skolebestyrelsesmøder, temaaftener og andre arrangementer, hvor forældrene har været meget spørgelystne og interesserede i, hvordan de kan spille en større rolle i deres børns digitale liv. Sager som Umbrella (deling af nøgenbilleder), MoMo (skræmmehistorier), F3 (digital mobning) har betydet meget for interessen i 2019.
“Derudover har der været et øget fokus på visuelle fællesskaber som TikTok og YouTube og gaming-udfordringer i forhold til tidsforbrug og regler,” siger Jonas Ravn.
Interesseret i et foredrag for forældre? Se vores foredrag her.
Nye, spændende foredrag til fagpersoner
Pædagoger, lærere, politifolk og andre fagpersoner bliver stadig mere interesserede i digital trivsel og børn og unges onlinefælleskaber. Det har vi også mærket i 2019, hvor vi har mødt over 4300 professionelle til foredrag på uddannelsesinstitutioner, i SSP-netværk og til vores egne temadage.
En af de temadage, der trak mange tilhørere, var kulminationen på vores forøgede interesse for vrede unge mænd og de sårbare unge, der finder sammen i mere eller mindre mørke fællesskaber på nettet.
Med fulde huse i Aarhus, Middelfart og Sorø tog vi hul på et nyt foredragstilbud om de sårbare mænd og deres online adfærd.
“I 2019 startede vi også med kursusforløb for klubpædagoger om digital pædagogik. Samtidigt har vi haft fokus på plejefamilier med kursusdage om digitale udfordringer i denne gruppe,” siger Jonas Ravn om CfDP’s øgede fokus på at hjælpe fagpersoner med at forstå børn og unges digitale liv.
Hvis du vil sætte et par ord på din feedback, vil det hjælpe os rigtig meget til at forbedre vores indhold.