Som beskrevet tidligere her på siden, har Center for Digital Pædagogik (sammen med Create Inside) udviklet en webapplikation til bosteder. Den har nu fået navnet “Planr”. Planr er blevet udviklet med midler fra Bostedet Bakkevej, som pt tester systemet på deres ADHD-ramte unge. Planr er kort fortalt et browser-baseret planlægningsværktøj med kalender, piktogrammer og videofunktioner – optimeret til brug på smartphones. Den slags apps er der allerede en del af – så jeg tænke at jeg lige ville begrunde, hvorfor vi i CfDP har kastet os over at lave endnu én.. og hvad du måske kan bruge den til.

Udvikling sammen med børn og pædagoger

Planr er ikke en traditionel app i den forstand, at den ligger fast på telefonen. Den skal ikke hentes i App Store eller hos Google Play. Det er derimod en hjemmeside. der former sig selv, så den ligner en app og fungerer som en app. Det smarte ved det er, at den så kan bruges på alle platforme. Du kan kan lave detailplanlægningen sammen med den unge på en bærbar computer eller på en tablet uden at du behøver andet end en adresse i browseren. På den måde kommer man uden om de lidt trættende (næsten religiøse) diskussioner om man er til Windows, Android eller Apple IOS styresystem. Find din foretrukne dims, og du er i gang.

bjarne

Den mest væsentlige begrundelse for at Bostedet Bakkevej  har sat gang i processen med os, kan ses i citatet herover. Et ønske om at finde tid til det nære i stedet for at bruge tid på konflikter. Hertil kommer at man på Bakkevej opererede med en stor fysisk infotavle ved indgangsdøren med informationer om alle bostedets beboere. Med en digital løsning til planlægning af ugens opgaver, kunne man tilbyde de unge en langt større anonymitet i hverdagen.

En del af processen med at udvikle Planr har været at interviewe og observere personale og unge på Bakkevej. En afgørende forudsætning for at et skifte fra analoge tavler til en digital løsning kan lykkes, er at alle har en form for ejerskab af produktet. Planr er således ikke skabt udfra vores vurdering af, hvad en webapp til specialområdet skal kunne – men derimod udfra en samlet bunke af ønsker og krav fra både pædagoger og de unge selv.

iphone frikadellevideo1

Vi er så småt ved at være klar til at videreføre webappen til andre kommuner, bosteder og institutioner.

Hvis du er interesseret i Planr, så kontakt

Jonas Ravn 

86370400
jonas@cfdp.dk

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din feedback, vil det hjælpe os rigtig meget til at forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.