CfDPs oplægstjeneste til elever, lærere, fagpersoner og forældre havde et forrygende 2013. Vi har planer om, at 2014 skal være mindst lige så fantastisk. Til dig der ikke orker lange oplægsbeskrivelser, kommer her en kort oversigt over vores oplæg.

Elevoplæg

vores elevoplæg er målrettet mellemtrins- og udskolingselever. Vi kommer ud på skolen og giver et dynamisk og inddragende oplæg i 1½ time. Oplægget debatterer sociale medier, digital trivsel, mobning og netetik generelt. Vores mål er altid at påvirke klassekulturen i en positiv retning. Med øvelser, cases og holdningsgymnastik vil vi gerne vise eleverne, at færden på sociale medier kræver rummelighed og ansvar. Vi installerer et etisk filter i hovedet på eleverne og spørger: “Hvem er du når du er digital?”

Forældreoplæg

I de yngre klasser er det efterhånden helt normalt med mobiltelefoner, og nettets tilstedeværelse i hjem og skole er en selvfølge. Det er her, de første medie-vaner dannes, og vi er i gang med at opdrage en generation, der allerede lever under helt andre forhold, end vi gjorde for bare 10 år siden. I udskolingsklasserne begynder eleverne at fravælge forældrenes indblanding – men det er væsentligt, at du hænger ved. Vores oplæg tilbyder forældregruppen et udsyn fra helikopteren. Hvilke medier fascinerer lige nu? Hvordan kan du som forælder forholde dig til aldersgrænser på sociale medier? Hvordan kan du som forælder få igangsat en positiv snak med dine børn om færden på digitale platforme? Foredraget varer 1½ time med diskussion og spørgsmål

Fagpersoner

Foredrag for professionelle og frivillige, der arbejder med børn og unge. Jer derude, der godt ved, at der er en hel verden af IT teknologi, som rejser nye tanker og spørgsmål. Vi hjælper jer igang, og sætter det fokus, I ønsker – fra det helt brede perspektiv til de udsattes særlige udfordringer. Vores fagpersonoplæg har været brugt på pædagogseminarier, på SSP-konferencer, i foreningslivet, som kursusoplæg på VIA og på en lang række af fagrelevante konferencer.

Find vores andre oplæg samt uddybende indsigt i ovenstående på vores oplægsside – og husk at vi altid er frisk på nye udfordringer og sammenhænge, hvor vores viden kan sættes i spil i nye konstellationer.
Ses vi i 2014?

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorrådgiver og foredragsholder - børn og unges digitale liv Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.