Opdater lærergruppen til en ny flok elever

Børn og unge har ikke bare nyt legetøj med i skolen, og endnu en undskyldning for at rette opmærksomheden væk fra tavlen. De har faktisk på godt og ondt altid et øje på den den digitale verden som deres kultur og identitet er filtret tæt sammen med. Det er helt klart en udfordring, og det kræver en fælles forståelse af deres digitale liv og verden for at kunne sætte grænserne i vores faglige fællesskab.

Et helhedssyn på digital dannelse

Center for Digital Pædagogik vil gerne give sit bud på en helhedsindsats på skolen, hvor både ledelse, bestyrelse, lærere, forældre og elever inddrages. Nye fællesmål fra Undervisningsministeriet stiller en række krav til dansklæreren om at fokusere på dannelse og trivsel i digitale arenaer. Det er dog væsentligt at dansklærerne bakkes op af en fælles kultur på skolen og af forældre som er enige i, at interesse for og deltagelse i de unges brug af digitale medier, er en opgave for hele skolen.

Digitale Dilemmaer

Vores oplæg tager udgangspunkt i de unges online verden, og dykker undervejs ned i en række dilemmaer. Vi har ikke en række svar med, men stiller istedet skarpt på de vigtigste spørgsmål, deres baggrund og den viden der findes på området. Det handler om digital mobning, om man må være venner på Facebook med eleverne, hvem der har ansvaret for børnenes sociale liv online, hvad reglerne for billeddeling skal være, osv. osv. Der er tid til spørgsmål og debat, og mulighed for at udvide med en workshop hvor I diskuterer hvilke retningslinier I skal have på jeres skole, eller at se på Facebook som en tekst til analyse.

Vi vil nemlig heller ikke bare informere jer; vi vil påbegynde den digitale dannelse med jer. Vi vil provokere, forklare og fortælle om den fantastiske verden vores børn og unge lever og ånder i.

 

Pris og praktisk

Vi afholder både foredrag og kurser for fagpersoner, herunder har vi samlet de vigtigste priseksempler.
Foredrag: Et oplæg på 1½-2 timer koster kr. 8500 + transport
En halv kursusdag: Oplæg og efterfølgende diskussion / gruppearbejde (3-4 timer) koster kr 12.000 + transport
En hel kursusdag: Oplæg og efterfølgende diskussion / gruppearbejde / procesfacilitering (ca 6 timer) koster kr 15.000 + transport
(ved større forsamlinger er der mulighed for at få to facilitatorer ud – pris aftales)

Kontakt

Skriv til jonas@cfdp.dk
Eller ring 86 370 400 (Spørg efter Jonas Ravn)]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.