Selv om det giver god mening at rette fokus på digital dannelse på ungdomsuddannelserne (hvorfra der er flest eksempler på mediesager), så ligger der også en stor opgave i at få skabt et etisk filter, der kan fungere som buffer, når man for alvor begynder at lege med seksuelle udtryk i ungdomsårene. Det filter bør lærere og forældre hjælpe med at etablere og aktivere tidligt og sørge for løbende at vedligeholde op gennem skoleårene. En af de mange fordele ved at tænke forebyggende om digital dannelse er, at det er markant nemmere at skabe respekt om temaet i de første skoleår. I indskolingen og på mellemtrinnet er eleverne ofte mere loyale og påvirkelige. Det er min erfaring, at det er langt mere sandsynligt, at man handler med omtanke for andre og for fællesskabet, hvis det har været et kontinuerligt tema op gennem skoleårene. Bogen udgives af TURBINE Forlaget i samarbejde med Medierådet for Børn & Unge og kan bestilles direkte fra forlagets hjemmeside.]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.