Både til handling og forebyggelse Der kan være mange grunde til, at børn og unge sender intime billeder af sig selv. Det kan for eksempel være for at vise tillid til kæreste, for at vise at man er modig eller måske bare for at vise den nye bikini frem uden tanke på, at andre kan misbruge billedet.  Det nye materiale, som lanceres idag, giver konkrete værktøjer til børn og unge, der har oplevet, at intime billeder er blevet delt. Det kan dog også bruges til at forebygge og i forskellige undervisningssammenhænge. Bestil gratis foldere eller download materialet npnMaterialet er lavet i et samarbejde mellem Center for Digital Pædagogik, Red Barnet og Medierådet for Børn og Unge. Det består af et lille trykt hæfte ”Har du været Nøgen på Nettet?” og en mere uddybende online-version. I hæfterne kan børn og unge hente konkret information om, hvor de kan få hjælp til at håndtere situationen, hvordan de genvinder kontrollen og sikrer sig et godt digitalt omdømme fremover.   Hent materialerne online eller bestil gratis foldere til  6.-8. klasser hos Red Barnet    ]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.