Sammen med Red Barnet og Medierådet for Børn og Unge inviterer CfDP til konference om børn og unges visuelle udtryksformer gennem billedmanipulation og billeddeling på nettet. Fra sjov og spas med emojis og filtre til fake porn og ulovlig udstilling af sagesløse ofre.

På konferencen undersøger vi hele spektret af børn og unges visuelle kommunikationsformer på nettet. Vi ser nærmere på, hvordan børn og unges hverdagskultur er præget af en uformel visuel tone, når de kommunikerer. Og vi ser på, hvordan unge er first-movers til at tilpasse og hacke nye teknologier. Repræsentanter fra vores ungepanel tegner og fortæller om de teknologier, de bruger til at redigere de billeduniverser, de færdes i.

På konferencen belyser vi også de alvorlige konsekvenser, der er ved at blive udsat for digitale sexkrænkelser gennem billedmanipulation og billeddeling, og to unge kvinder deler deres personlige historier – hvad der skete, hvordan det har påvirket dem, og hvordan de har det i dag.

Programmet byder bl.a. på:

  • Oplæg med Chris Pinchen (UK – ekspert i sikkerhed og kreativt brug af digitale medier), Miriam Michelsen (advokat og formand for Digitalt Ansvar), Per Frederiksen (psykolog hos Red Barnet) og Stine Liv Johansen (formand for Medierådet og forsker, Aarhus Universitet)
  • Debat med Lakserytteren (influencer), Pernille Tranberg (dataetisk rådgiver), Malene Charlotte Larsen (forsker, Aalborg Universitet) m.fl.
  • Unge der deler personlige oplevelselser.

TILMELDING OG PROGRAM KAN FINDES HER 

Dato: 27. januar 2020
Tidspunkt: kl. 9.00-16.00
Adresse: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Pris inkl. forplejning: 200 kr. (100 kr. for studerende, begrænset antal pladser)
Tilmeldingsfrist: 20. januar 2020

NB: Konferencen afholdes på dansk, men keynote-talen vil være på engelsk.

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Grundlægger og Administrerende Direktør Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.