Synes du sociale netværk og især Facebook fylder helt afsindigt i dine elevers verden? Her kommer et lille tip til lærere, der gerne vil tale Facebook på godt og ondt med deres elever.

CfDP har sammen med Seismonaut lavet en Facebook “dialogplatform” – altså en side på Facebook, hvor børn og unge har mulighed for at komme i dialog med hinanden om alt, der har med Facebook at gøre. Dialog er ikke en forudsætning, men målet er at gøre unge klogere. Både på hvordan man sikrer sig bedst muligt, men også i forhold til at arbejde med sin online identitet på en sjov og positiv facon.
Det er flere gange påvist at unges udvikling af digital kompetence hænger sammen med evnen til at lege, formidle og producere i mediet. Faktiske oplevelser giver et meget større kritisk indblik. Det betyder, at det er langt mere hensigtsmæssigt at være åben ift. mulighederne på Facebook frem for udelukkende at fokusere på faldgruberne.

Derfor har vi lanceret et Facebook Magasin, der fortæller dig (og især unge) om det tvivlsomme ved FB samtidigt med at vi giver tips til at arbejde med teknologien som et værktøj, der kan en masse fantastiske ting.

Det er erfarne voksne fra Cyberhus der validerer al indhold i FB Magasinet, så alt hvad der postes er reelt og kan bruges uden at frygte skjulte intentioner og kommercielle interesser.

FB Magasinet magasinet kan bruges som inspirator og give dig indsigt i en række temaer om især unges brug af det sociale netværk. Vi anbefaler at man bruger FB Magasinet sammen med videoerne på Online4ever, hvis man gerne vil inddrage det i undervisningen.

]]>

Digital trivsel