Gratis dialog workshop
Book vores unge dialogskabere til engagerende workshops om fællesskaber og fordomme
Polarisering og politisk splittelse fylder meget i mediebilledet, hvad end det handler om køn, kultur, religion eller noget fjerde – særligt, når vi er online. Det ender let med, at vi tager parti for den ene fløj samtidig med, at vi bekræfter hinanden i fordomme om den anden. Vores gratis ung til ung dialogworkshop skal hjælpe med at styrke de lokale fællesskaber på tværs og forebygge fordomme.
Dialog mellem unge
Workshoppen stimulerer refleksion og dialog mellem unge i alderen 12-25 år om demokrati, fællesskaber og de fordomme, som man både kan møde offline og online – og fra mennesker man kender eller fremmede.
Workshoppen giver de unge mulighed for selv at indholdsbestemme diskussionerne på en engagerende, konstruktiv og lærende facon gennem egne oplevelser og perspektiver. Rammerne for workshoppen opfordrer til, at alle holdninger er velkomne, så længe de formuleres respektfuldt og man lytter nysgerrigt til hinanden. Formålet er ikke, at alle skal blive enige, men bedre forstår hinandens udgangspunkter, da uenighed er helt i orden og hører til et sundt demokratisk samfund.
Citat fra elev, 9. klasse
“Der er ikke noget andet, der kunne gøres det bedre, fordi de involverede eleverne meget i undervisningen, så man ikke bare sad ned og skulle lytte i 2 timer“
Vores unge dialogskabere
Det er helt centralt for workshoppens formål og ambitioner, at det er unge, der indgår i dialoger med andre andre unge. Derfor afholdes workshoppen af vores team af unge dialogskabere, der er uddannet og løbende superviseres af Center for Digital Pædagogiks fagkonsulenter. Dialogskaberne afholder workshoppen i makkerpar af to.
På billedet ses det dygtige dialogteam bestående af Agnes Grunnet Vibjerg, Jeanne Kaastrup Lausten, Julie Søgaard Vesterbæk, Laura Norgaard Mortensen, Liv Skov, Mie Krogh Jessen, Sebastian Gallegos, Therese Dalager, Karoline Faarkrog Göetzsche, Sofie Weis Johansen, Kevin Broksø Simonsen og Emilie Herrup Olesen.
Målgruppe
Elever i udskoling, på ungdomsuddannelser og i klubber
Pris
Gratis
Varighed
4 lektioner / 3 timer
Oplægsholdere
To unge dialogskabere
Workshopformat
Gennem en kombination af korte, faglige oplæg, gruppeøvelser og plenumdiskussioner, er der fokus på medborgerskab, diskrimination, polarisering, hadtale og relevant lovgivning. De unge får skærpet blikket for de juridiske rammer, der gælder os alle, og trænet deres evne til at genkende eksempelvis hadtale. Men de får i særlig grad mulighed for at reflektere over deres egne og andres grænser samt konstruktive handlemuligheder, når de møder fordomme.
Undervejs får de unge i grupper mulighed for at diskutere forskellige dilemmaer (i bedste Monopolstil) gennem et digitalt dialogspil, vi har udviklet særligt til formålet. Senere skal de ved hjælp af en model analysere, hvorvidt en række eksempler på online kommunikation kan kategoriseres som hadtale, dårlig stil eller helt i orden. Og afslutningsvis skal de blive enige om, hvad de ønsker at tage med fra dagens snakke og videreføre i deres eget fællesskab.
Dialogworkshoppen er udviklet med henblik på tidlig forebyggelse af polarisering gennem støtte fra Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme under Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Book et gratis besøg
Fortæl gerne, om du ønsker at booke en workshop til grundskolen, en ungdomsuddannelse eller en klub samt hvornår du kunne tænke dig at få besøg. Vi vender tilbage hurtigst muligt.