
CfDP Årsmøde 2023 – skal du med?
I efteråret 2023 introducerer vi i Center for Digital Pædagogik et tilbagevendende årsmøde for alle vores nære samarbejdspartnere. Med afsæt i vores praktiske erfaring og brede partnerskaber fra Cyberhus, Netstof, Gruppechat og Dit Liv På Nettet, glæder vi os til at samle Jer til en unik dag med nye indsigter, videndeling på tværs og spændende…
Tema 2023: RISIKOADFÆRD ONLINE
Vi kickstarter årets tema om risikoadfærd online med et inspirerende keynote-foredrag fra en af vores erfarne fagkonsulenter, der fokuserer på drengenes indtræden i risikofyldte digitale fællesskaber. Derefter venter der jer en spændende rejse gennem forskellige DEEP DIVES, der udforsker unges digitale liv.
- kl. 9:30-10:00 Tjek ind, start dagen med morgenmad og netværk
- kl. 10-11 Keynote: Dyk ned i vores indsigt om risikoadfærd online
- kl. 11-12 DEEP DIVES om unges digitale liv – session 1 (vælg fra listen af emner)
- kl. 12-13 Nyd en lækker frokost og udvid dit netværk
- kl. 13-14 DEEP DIVES om unges digitale liv – session 2 (vælg fra listen af emner)
- Kl. 14-15 Hyg dig med eftermiddagskaffe/te, frisk frugt og lækker kage, mens du deltager i en engagerende dialog med teamet fra Center for Digital Pædagogik. Eller tag en kop med på vejen, mens du reflekterer over dagens indsigter 🙂
Vælg dine DEEP DIVES
I løbet af dagen har du mulighed for at deltage i to forskellige DEEP DIVES om unges digitale liv. Ved tilmelding bedes du angive, hvilke DEEP DIVES du ønsker at deltage i. Der er et begrænset antal pladser pr. session, og hvis alle pladser er optaget, bedes du vælge en af de andre sessioner.
DEEP DIVE #1 – kl 11-12
1. Udsatte unge søger mod gaming
Flere og flere unge med forskellige former for udsathed søger mod gaming. Det er især blevet tydeligt efter corona, hvor vi har set en større gruppe sårbare unge finde tilflugt i gaming i både skole- og fritidssammenhænge. I det første dyk får du her mulighed for at gå med os på opdagelse i spændende eksempler og perspektiver fra de seneste års gamingtendenser og få en bedre forståelse af mulighederne og risikoadfærden i forbindelse med unges gaming.
Oplægsholder: Sofus Bynge, specialkonsulent for uddannelse og jobskabelse hos Astralis.
2. Ny indsats mod negative fællesskaber blandt unge mænd
Vær med, når Center for Digital Pædagogik starter et nyt og spændende treårigt projekt den 1. august 2023. Projektet vil støtte fagpersoners arbejde med unge drenge i alderen 15-25 år, der viser risikoadfærd online, herunder negative fællesskaber og udtryk som kvindehad, racisme og antisemitisme. Vi skitserer nogle af mekanikkerne i de unge mænds risikoadfærd og introducerer dig for forebyggelsesstrategierne for de kommende år. Undervejs er der plads til at dele al den input du måtte have til strategien som praktiker på området.
Oplægsholder: Malik Larsen, fagkonsulent ved Center for Digital Pædagogik
3. Gråzoneprostitution på digitale medier
Hvordan har sociale medier som Snapchat gjort det lettere at udøve gråzoneprostitution? Vi tegner fænomenet op for dig, undersøger hvem der kan være i risiko for at havne i gråzoneprositution på sociale medier, og diskuterer bevæggrundene bag. Sammen udforsker vi de forebyggende tiltag og håndtering af unge, der udveksler indhold online for fx penge. Dyk med ned i emnet og få viden og inspiration fra andre med hjem til din praksis.
Oplægsholder: Pernille Ballisager, fagkonsulent ved Center for Digital Pædagogik
DEEP DIVE #2 – kl 13-14
4. Nye veje i digital rusmiddelrådgivning 2023
Netstof.dk er de unges pålidelige kilde til viden om rusmidler. Sitet henvender sig til de unge, der aktivt eksperimenterer eller har begyndende problemer med hash og andre stoffer. I efteråret 2023 lancerer vi en helt ny version af sitet, der styrker unges handlekraft med pædagogiske funktioner som gruppechats, coaching og selvhjælps-sms’er. Få et inspirerende dyk ned i kølerhjelmen under de nye funktionaliteter, hør tankerne bag, stil spørgsmål og opdag, hvordan Netstof booster medlemskommunernes digitale tilgængelighed.
Oplægsholder: Jonas Sindal Birk, udviklingskonsulent ved Center for Digital Pædagogik og Karen Hatt Olsen, projektleder for Netstof.dk
5. Gruppechat som digitalt socialt læringsrum og pædagogisk redskab
Som fagpersoner kan vi støtte positivt op om de unges digitale fællesskaber ved at tilbyde dem faciliterede anonyme rum, hvor de kan udveksle tanker, oplevelser og følelser med ligesindede. Dyk med ned i brugen af gruppechat som et digitalt socialt læringsrum, og se hvordan du også kan bruge det som pædagogisk redskab til at understøtte den fysiske praksis.
Oplægsholder: Signe Sandfeld Hansen, psykolog ved Center for Digital Pædagogik og rådgivningsansvarlig på Gruppechat.dk.
6. Drenges veje ind i ekstreme fællesskaber
Det er især drengene, der bliver draget mod manosphere-ekkokamrene, når de oplever psykisk og følelsesmæssig mistrivsel. Dyk med ned i fænomenet og undersøg nærmere, hvorfor netop drengene tiltrækkes af manosphere-ekkokamrene og de ekstraordinære fællesskaber, når de gennemlever perioder med psykiske og følelsesmæssige udfordringer og mistrivsel.
Oplægsholder: Niels Christian Bilenberg, seniorrådgiver hos Center for Digital Pædagogik og rådgivningsansvarlig på Cyberhus.dk
PRAKTISK INFORMATION
HVEM KAN DELTAGE
Årsmødet er for partnere som har samarbejde med Center for Digital Pædagogik gennem Cyberhus.dk, Netstof.dk eller Gruppechat samt partnere som benytter undervisningsmaterialet Dit Liv På Nettet.
Der er begrænset antal pladser tilgængeligt på årsmødet, så det er først til mølle. Der er i alt 75 pladser. Hvis alle pladser bliver optaget, vil der blive oprettet ventelister.
HVOR OG HVORNÅR SKER DET
Den 10. oktober kl. 10-15 i Mødecenter Fabrikken, Lumbyvej 17F – 5000 Odense C.
Mødecenter Fabrikken er centralt beliggende i Odense, tæt ved Odense Banegård, for dig der kommer med tog. Har du bilen med, er der gratis parkering lige uden for døren.
Link til Maps: Mødecenter Fabrikken https://maps.app.goo.gl/dtMgiSHK9Ahq3FRC7
HVAD KOSTER DET
Der er gratis deltagelse for 2 personer fra hver kommune/organisation pr. abonnement. Øvrige deltagere fra din kommune/organisation kan tilmelde sig mod en betaling på kr. 1.250,- pr. deltager.
Der vil blive opkrævet et gebyr på kr. 500,- i tilfælde af manglende fremmøde eller for sent afmelding for at dække vores omkostning på kursusstedet. Afmeldinger skal ske senest tirsdag den 3. oktober.
Vi byder jer velkommen til en dag, der vil inspirere og styrke vores fælles arbejde.