Skrevet af Camilla Rode Jensen.

Under årets X Factor har vi i Cyberhus fået mange spørgsmål om bi- og homoseksualitet. Samtidig har de unge oprettet flere debatter, hvor de snakker åbent og ærligt om deres seksualitet. X Factor Sarah er et forbillede
Nogle unge nævner, at Sarah fra X Factor har sat gang i tankerne om deres egen seksualitet.
F.eks. skriver en pige på 14 år til brevkassen teenageliv:
“ (…) x-factor startede og jeg så Sarah. hun er virkelig en flot pige. og det at hun tør være sig selv har jeg så enormt meget respekt for. jeg har indset at jeg er til piger og drenge.”

Historier som denne vidner om, at unge selvfølgelig lader sig inspirere af de forbilleder, de ser i medierne, og at kendte på den måde kan være med til gøre tabuer som f.eks. seksualitet mindre.

I Cyberhus er vi meget glade for, at f.eks. Sarah fra X Factor gør det nemmere for unge at skrive til os med deres spørgsmål om seksualitet. Det er fedt at se, hvordan hun og andre bidrager til, at unge tør tale frit om deres seksualitet, som de gør det i debatten på Cyberhus.

Kilde dr.dk

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.