Marts har været en begivenhedsrig måned for projekt Virtuel Bostøtte. Projektet har vundet Digitaliseringsprisen og fået sin egen hjemmeside, hvorfra projektets erfaringer nu kan sprede sig til resten af landet. Det er svært at forestille sig en mere ideel afslutning.

De bedste pilotprojekter afsluttes ofte slet ikke. De bliver til startskud på varige ændringer og glider ellers umærkeligt over i drift. Præcist sådan er det også gået Virtuel Bostøtte, som i dag står tilbage som skoleeksempel i god implementering af teknologiske hjælpemidler på socialområdet.

Se CfDPs animationsvideo om projektet

I CfDP har vi lige lagt sidste hånd på projektets hjemmeside, virtuelbostøtte.dk, der fremover vil fungere som ‘metodehåndbog’ for andre kommuner med interesse for at supplere den fysiske bostøtte med bl.a. videosamtale i kontakten mellem bostøtte og borger.

Det er lidt som at sige farvel til en gammel ven, men vi er glade for at konstatere, at man i flere andre kommuner allerede er i gang med at overtage depechen fra pilotprojektet.

Baggrund

Virtuel Bostøtte er et tre-årigt tværkommunalt pilotprojekt støttet af Trygfonden. CfDP har ydet konsulentbistand til implementering, formidling og dokumentation, og projektet har i partnerskab med SINDs pårørenderådgivning opstartet en digital peer-support for bostøtteordningernes brugere.

Læs mere om projektets implementering og projektdesign

Det er efterhånden to år siden CfDP planlagde de første kick-off seminarer med projektleder Bo Egil Hansen fra Center for Socialfaglig Udvikling i Aarhus Kommune. Siden har vi faciliteret en række workshops for både medarbejdere, ledelse og brugere i de fem involverede kommuner, Aarhus, Viborg, Randers, Favrskov og Herning, samt undervist SINDs pårørenderådgivning i digital rådgivning.

Læs flere erfaringer og evaluering af pilotprojektet på virtuelbostøtte.dk

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Sindal Birk

Seniorkonsulent med speciale i kommunikation, design og strategi Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.