Signe Sandfeld Hansen

Seniorkonsulent med fokus på digital ungerådgivning og fællesskaber Mere om Signe

Deltag i et netværkswebinar hos CfDP og bliv klogere på, hvordan digitale medier kan bruges til at skabe forandring i sårbare og udsatte unges forståelse af sig selv. 

Deltag i et netværkswebinar hos CfDP og bliv klogere på, hvordan digitale medier kan bruges til at skabe forandring i sårbare og udsatte unges forståelse af sig selv. 

Gennem de sidste 3 år, har Center for Digital Pædagogik testet brugen af digitale værktøjer i det pædagogiske arbejde med unge. Det er sket gennem projekt “Fra sårbart til kompetent – når unge hjælper hinanden”, der er finansieret af Socialstyrelsen.

Formålet med projektet er at støtte de unge i at se deres egne sårbare erfaringer som en styrke i socialt arbejde, i tæt samspil med en professionel rådgiver. Det digitale medie bliver derfor ikke et redskab til at nå ud til en masse unge, men som et redskab i den nære pædagogiske praksis med de unge. Ved at understøtte ungementorens arbejde med egne fortællinger, søger projektet at motivere deres deltagelse i frivillige fællesskaber.

Der har været cirka 30 ungementorer tilknyttet projektet i alt. Nogle af dem har været tilknyttet anonymt gennem sitet Gruppechat.dk, hvor de har indgået i samarbejde med en frivillig rådgiver. Andre har været tilknyttet lokalt gennem en kommunal indsats. 

Netværkswebinaret afholdes online på wonder.me d.2 december kl. 13.30-16. 

Tilmelding kan ske her: https://forms.gle/Sp1zAUcFCbuyMJmQA

Program

13.30-14.15: Velkomst og beskrivelse af projektet v. Signe Sandfeld Hansen, projektleder

14.15-15.15: Fri dialog i tre digitale mødesteder

  • Gruppechat: Mød Maiken fra Roskilde kommune, der har arbejdet med ungementorer via gruppechat.
  • Podcast: Mød Chanette og Christoffer fra Ungecentret Skanderborgvej i Aarhus Kommune, samt Klaus fra CfDP der har arbejdet med ungementorer via podcast.
  • Ungementor: Mød Maja som selv er ungementor i en gruppechat for Projekt BRUS.

15.30-16: Efter en pause, mødes vi til en fælles opsamling, med mulighed for at stille spørgsmål

Ved spørgsmål, rettes kontakt til projektleder Signe Sandfeld Hansen på signe@cfdp.dk

Læs mere om projektet her

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Signe Sandfeld Hansen

Seniorkonsulent med fokus på digital ungerådgivning og fællesskaber Kontakt Signe

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.