I CfDP’s børne- og unge-projekt Cyberhus har vi samarbejdet med Netværk der Virker om projektet Når Ude er Hjemme.

Når Ude er Hjemme er et tilbud for unge, der skal til at stå på egne ben, og de pædagoger der har hjulpet dem indtil da. Ved hjælp af et socialt netværk, der er tæt forbundet med Cyberhus’ rådgivningstilbud, støtter vi den såkaldte efterværns-indsats digitalt. I perioderne mellem besøg hos den unge, eller måske til ens tidligere bosted, skal det være nemt og sjovt at holde en uformel kontakt – også med venner og foreninger med gode tilbud i de unges lokalområder. Vi ved fra egen erfaring i Cyberhus, at hjælpen kan komme tættere på digitalt – og den bedste hjælp er oftest de pædagoger, man kender og stoler på.

Projektet har i sin første pilotfase samarbejdet med Aarhus Kommunes metodeudviklingsprojekt Netværk der Virker. Sammen med pædagoger og unge skulle vi finde ud af, hvilke funktioner der var vigtigst, og hvordan de skulle udformes. Samtidig har vi været medansøgere på et større europæisk projekt, der skal udvikle en platform for flere typer socialt arbejde på nettet – vi håber at dele vores erfaringer fra Cyberhus og Når Ude er Hjemme og være med til at udvikle værktøjer, der lader pædagogikken træde ud på nettet, hvor de unge også befinder sig.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.