Center for Digital Pædagogik driver i samarbejde med det belgiske Child Focus platformen Digital Youth Care. Digital Youth Care er et internationalt online netværk, der henvender sig til rådgivere, professionelle og organisationer, der arbejder med rådgivning i digital form.

På hjemmesiden digitalyouthcare.eu kan medlemmerne af netværket dele viden og software med hinanden, gå i dialog med relevante professionelle og finde inspiration til brug i deres egen praksis. Desuden henvender det internationale netværk sig også til organisationer, der går med overvejelser omkring oprettelsen af en digital rådgivning.

Et netværk drevet af nysgerrighed

De fleste aktiviteter på sitet er forbundet med beretninger fra medlemmerne og deltagelse i konferencer og møder. Men det er nysgerrighed for egen praksis og professionalisme, og behovet for at lære af hinanden og at få ny viden, der er med til at drive aktiviteterne i netværket.CyberhusÅrhus d. 25.03.11© Flemming Jeppesen, Fokus

Deling af viden og software

CfDP har været med til at etablere selve platformen digitalyouthcare.eu, og været en del af den rådgivende komité, der har fokuseret på spørgsmål vedrørende retningslinjer, målgrupper og netværkets værdier. I den forbindelse er der blevet skrevet håndbøger og metoder i forbindelse med digital rådgivning, der kan downloades gratis på digitalyouthcare.eu.

CfDP har et ønske om at udvikle sitet yderligere med fri software i “open source” hvilket betyder, at kildekoden bag den enkelte software er tilgængelig for alle – hermed kan der justeres, videreudvikles og forbedres på tingene, som de enkelte organisationer har lyst til. Dette passer godt ind i hele netværket, da det netop handler om, at man skal benytte hinandens viden og software og videreudvikle med ét fælles mål – at sikre de bedst mulige omgivelser for de unge, der besøger de digitale rådgivninger.hands_holding_hand

Spørgsmål om digital rådgivning?

Digital Youth Care har et online forum og en LinkedIn gruppe “Digital Youth Care”, hvor du kan starte diskussioner og stille spørgsmål vedrørende rådgivning online.

Læs også Erroll Marshall blogpost fra lanceringen med reflektioner på netværkets betydning.

Er der spørgsmål til projektet kan de rettes til Anni Marquard.

Fakta-boks om projektet

Målgruppe:
Alle rådgivere, professionelle og organisationer, der arbejder eller ønsker at arbejde med rådgivning i digital form.

Projektets formål:
Det primære formål med Digital Youth Care er at udvikle og fremme netværk og samarbejde mellem organisationer på tværs af landegrænser med henblik på at udvikle god digitalpædagogisk praksis og de bedst mulige digitale redskaber i arbejdet med udsatte målgrupper. 

Redskaber:
Der er udviklet hjemmesiden digitalyouthcare.eu, hvor medlemmerne af netværket deler viden og software med hinanden, kan gå i dialog med relevante professionelle og finde inspiration til brug i deres egen praksis. Desuden arbejdes der på at udvikle fælles social software i opensource.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.