Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Mere om Anni

Center for Digital Pædagogik har i konsortium med Slagelse Misbrugscenter vundet en stor opgave udbudt af Socialstyrelsen, der har som mål at udvikle et landsdækkende digitalt tilbud som vil informere og rådgive om misbrug blandt unge.

Formålet er at styrke og fremme den tidlige indsats over for unge, der er i risiko for at udvikle et behandlingskrævende misbrug.  Arbejdet skal ske i tæt samarbejde med kommunernes misbrugscentre, og målet er at få etableret et landsdækkende internetbaseret informations- og rådgivningstilbud.  Projektet startede op i begyndelsen af maj og fortsætter de næste fire år frem til 2015.

Bygger på fysisk og digital erfaring

Projektet med et landsdækkende digitalt rådgivningstilbud bygger videre på konsortiets internationale og nationale erfaringer med internetbaseret rådgivning og rusmiddelsbehandling fra bl.a. netstof.dk, smash.dk, cyberhus.dk og projektet vil omsætte nogle af redskaberne fra den fysisk  forankrede misbrugsbehandling, så de giver mening og skaber værdi i projektets digitale kontekst.

Med afsæt i brugerne

Vi er kommet godt fra start her i Maj og har allerede været i dialog med knap 50 unge for at sikre, at projektet kommer godt fra start i øjenhøjde med dets slutbrugere. Vi glæder os til at dele erfaringerne med jer. (NB. I begyndelsen af juni, er vi nu oppe på at have inddraget over 100 unge gennem spørgeskemaer og fysiske workshops – og du kan nu følge med i projektets løbende indsats for brugerinddragelse på Brugerinvolvering på Netstof.dk)

Alle interesserede kommuner opfordres til at deltage gratis i netværket og kan tilmelde sig direkte her på siden – hvor man også vil kunne læse mere om projektet.

Vi takker for tilliden – og glæder os meget til det tætte samarbejde med Socialstyrelsen og landets kommunale misbrugscentre.

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.