16 nye frivillige er kommet godt fra start på vej mod at blive flyvefærdige chat- og brevkasserådgivere i Center for Digital Pædagogik´s online rådgivning Cyberhus. Og flere hænder, og ikke mindst ører der vil lytte er præcis det vi har brug for lige nu. For i takt med at temperaturen falder udenfor og dagene bliver kortere stiger antallet af unge der søger råd og støtte i særligt chatrådgivningen markant.

Vi ved hvad der venter

graf

Grafen herover viser det tydelige mønster i antal chatsamtaler for hhv vinter 2011-12, sommer 2012, vinter 2012-13 og sommer 2013.

Allerede nu mærker vi stigende aktivitet i rådgivningen, og hvis vi kigger tilbage, giver vores statistik et tydeligt billede på hvordan niveauet af rådsøgende unge fortsat vil stige i de kommende måneder. Som tallene i grafen viser så har der de seneste to år været 20-25 procent flere chatsamtaler i efterårs- og vinter månederne, og der er ikke noget der tyder på at den kommende tid bliver anderledes. I brevkassen oplever vi også at flere unge har brug for et godt råd, men der er dog ikke tale så stor en stigning, men kun en gennemsnitlig stigning i efterårs- og vinter månederne på ca. 10 procent.

Vi er klar

At efteråret og vinteren er tiden hvor de ting der er svære måske kan føles lidt sværere, og at der måske bliver brugt lidt flere timer foran computeren, i forhold til sommerens lyse og lune aftener er ikke den store overraskelse. Og derfor er vi selvfølgelig også forberedt. Rådgiverstyrken er vokset, og mange af vores frivillige tager faktisk også ekstra vagter i øjeblikket, så vi kan have så mange linjer åbne i chatten som muligt. Med åbne hjerter og store ører sidder vi klar til at lytte og gøre en forskel for de unge der klikker forbi.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Niels-Christian Bilenberg

Seniorkonsulent med speciale i digitalpædagogisk ungerådgivning Kontakt Niels-Christian

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.