Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Mere om Anni

I dag offentliggør Børnerådet sin nye hjemmeside til børn og unge. Børneportalen.dk giver børn og unge en let og hurtig genvej til råd, hjælp og viden om rettigheder.

Center for Digital Pædagogik er glade for at deltage i arbejdet. Først og fremmest med direkte henvisninger til vores digitale rådgivningstilbud på Cyberhus.dk for børn og unge, men også i forbindelse med Børnerådets nye netværk, hvor man skal diskutere, hvordan man kan blive endnu bedre til at støtte op om de mange børn og unge, der hver dag rækker ud efter hjælp og rådgivning.


Hurtig vej til den rigtige hjælp

Børneportalen skal hjælpe børn og unge med at finde frem til netop den rådgivning, de har brug for og føler sig trygge ved at henvende sig til. På den måde kan de få fat i den rådgivning, der passer bedst til netop deres problem. Det kan også betyde, at de undgår at skulle kontakte flere forskellige rådgivninger, før de når frem til den hjælp, der er bedst for netop dem.

 Et netværk af rådgivningstilbud for børn og unge

Børnerådet har samlet de mange rådgivningstilbud i et netværk, hvor man skal diskutere, hvordan man kan blive endnu bedre til at støtte op om de mange børn og unge, der hver dag rækker ud efter hjælp og rådgivning. Netværket tæller indtil videre 20 organisationer, der går sammen for at udveksle erfaringer og viden om børn og unges brug af rådgivningstilbud.

FN’s Børnekomité har i tidligere år kritiseret Danmark for at være for dårlig til at fortælle børn og unge om deres rettigheder. Det skal Børneportalen være med til at rette op på, og man kan fx få klar besked om hele Børnekonventionen på hjemmesiden.

Børneportalen er finansieret af satspuljemidler via Social- og Integrationsministeriet under projektet ’Én indgang for alle’. Den er udviklet og bliver drevet af Børnerådet.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.