Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Mere om Anni

Den nye S-R-SF- regering fremlægger i disse timer et omfattende regeringsgrundlag med titlen ”Et Danmark der står samme”. Det er med glæde vi kan læse,  at der oprettes et nyt børneministerium med Christine Antorini som minister. I Center for Digital Pædagogik hilsner vi det nye ministerium velkommen, og vil arbejde for at sætte børn- og unges digitale verden på agendaen i det nye ministerium.

Som Camilla Rode Jensen bl.a. skrev i forbindelse med den seneste evaluering af vores online rådgivning: ”Det bør være alment anerkendt, at børn og unge i dag skaber og lever en stor del af deres sociale liv online. De mødes i lige så høj grad på nettet som de mødes i klubben, til fodbold og hjemme på værelserne. Det betyder, at internettet er et rum, der på lige fod med andre sociale arenaer bruges af de unge, til at spejle sig i andre unge”.

Vi skal støtte børn og unge, fremtidens eborgere, der kommer til at skulle skabe, vedligeholde og gøre brug af sociale netværk; på tværs af faglige, kulturelle og georeafiske skel, også i arbejdsmæssige sammenhænge.

Her ligger der en opgave for det nye ministerium – at støtte op omkring en national strategi hvor nutidens børn og unge får optimale betingelser for at kunne navigere i et flydende grænseland, mellem private, professionelle, digitale og fysiske netværk.

Vi bidrager allerede til debatten – og går gerne i yderligere dialog herom.

 

 

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.