Fagpersoner omkring unge udtrykker behov for at blive klædt bedre på til at forstå, hvordan sårbarhed kan øge risikoen for, at man finder ind i destruktive fællesskaber online. “Risikoadfærd online” kan tage mange former, og dét kan du høre mere om på webinaret, hvor vi kommer omkring den seneste kortlægningen af området, indsigter i ekstremisme og en påmindelse om, hvorfor den helt tidlige forebyggelse er så vigtig. Rapporten og anbefalingerne er udarbejdet i samarbejde med SSP-Samrådet.

Torsdag d. 27. april kl. 13-15 afholder Center for Digital Pædagogik et webinar om risikoadfærd online.

Program for dagen

Kl. 13:00 Velkomst og introduktion til dagens tema
Jonas Ravn, Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel

Kl. 13.10: Fra vred ung mand til sårbar ung mand – et psykologisk perspektiv

Center for Digital Pædagogik har i adskillige år haft et fokus på dén gruppe af især unge mænd, der finder vej ind i ekstreme fællesskaber online. Vi har altid haft et ønske om at forebygge, at sårbare unge finder vej ind til lyssky netværk, hvor radikale holdninger kan dyrkes og ikke mindst trives. Her får du et overblik over centerets tidligere arbejde på området, og hvorfor det er en blindgyde først og fremmest at se de udsatte unge mænd som “vrede”.

Oplægsholder: Stine Helding Rand, Fagkonsulent i Center for Digital Pædagogik med speciale i identitetsdannelse og kritisk tænkning

Kl. 13.40: Når ekstreme grupper fisker i rørte vande 
Er du utilfreds med indvandringen fra ikke-vestlige lande? Her, kom over til os – vi siger som de eneste fra. Føler du dig diskrimineret og racistisk behandlet? Vi forstår dig og tør tage kampen. Kan du ikke finde en kæreste? Det er også, fordi piger kun går op i overfladiske ting som udseende og penge. 

Legitime frustrationer kan til tider gribes af ekstreme grupper, der med dygtighed målretter deres propaganda til følelser af marginalisering. I bytte for opmærksomhed tilbydes et forstående fællesskab og en fortælling, som giver den frustrerede en oplevelse af at have fundet løsningen på sine problemer.

Oplægsholder: Malik Larsen, fagkonsulent i Center for Digital Pædagogik med speciale i forebyggelse, radikalisering og ekstremisme

Kl. 14.10: Tidlig forebyggelse er stadig essentiel i arbejdet med destruktive fællesskaber

Som fagpersoner ved I godt, at “tidlig forebyggelse er god forebyggelse”. Men hvad betyder det i praksis? Og hvad bør vi som fagpersoner holde for øje, når vi gerne vil gøre en forskel for de unge – også online? Meget kan gøres for at nedbringe antallet af unge, der glider ind i kriminalitet på nettet, og efter 18 års arbejde med kriminalitetsforebyggelse blandt børn og unge vil Jacob dele nogle af de indsigter, der er vigtige for alle os, der arbejder med dem.  

     
Oplægsholder: Jacob Aastrup, seniorkonsulent i Center for Digital Pædagogik med speciale i kriminalitetsforebyggelse og ungdomsliv


Kl. 14.30: Sorte piller, The Matrix og nynazisme på børneværelset: Det praksisnære arbejde med risikoadfærd online

På baggrund af en ny kortlægning af SSP-medarbejdere og øvrige fagpersoners viden om destruktive online fællesskaber, vil vi skitsere de største udfordringer med at opspore og håndtere risikoadfærd online i praksis – og hvordan man kan gå i gang med at klæde de voksne omkring de udsatte unge bedre på. Og: Hvorfor vi håber, at øget sparring på tværs af faggrupper kan være én af løsningerne.

Oplægsholder: Emil Ludvigsen, fagkonsulent i Center for Digital Pædagogik med speciale i gaming og online fællesskaber

15:00 Webinaret lukker- tak for i dag.

Det praktiske
Vi sender direkte fra vores studie i Aarhus. Jonas Ravn vil være vært på dagen og præsentere dagens oplæg. Der vil være korte pauser mellem oplæggene. Det er gratis at deltage i webinaret. Tilmelding foregår via linket her nedenfor.

Tilmeld dig her

Tak til Trygfonden, som har støttet den indledende undersøgelse og afholdelsen af webinaret

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.