Center for Digital Pædagogiks nyeste måde at arbejde med netetik, er når vi hjælper Teateriet Apropos med deres forestilling #bitch #kælling #backstabber. Den handler om den slags ord man alt for nemt kan sætte på hinanden, og som kan få sit eget liv på nettet, med uoverskuelige konsekvenser. I dramaets navn er konsekvenserne netop dramatiske i stykket, men Teateriet Apropos har valgt at samarbejde med os om at få så mange realistiske elementer om sprogbrug, eskalerende skænderier og i det hele taget hvordan ungdomslivet påvirkes af de nye medier. Formen står resten af holdet heldigvis for; der er mere fantasi på spil end vi lige er vant til 🙂

1655712_214897232044747_1530605927_o

Beta-tester-teater

#bitch #kælling #backstabber skabes i høj grad undervejs; manuskriptet er ikke fastlagt, men kan rettes ind under øvetimerne på baggrund af input fra alle involverede. CfDP var med til at give idéer og feedback til den første udgave af manuskriptet, og til at fortælle om vores arbejde og erfaringer med netetik for hele holdet, før de gik i gang med at øve og rette til sammen.

Fra på lørdag starter vores opgave med at følge og tage del i prøver og gennemspilninger. Heldigvis ikke på scenen, men fra første række, hvor vi fortsat giver feedback baseret på vores viden om unge netbrug og opfattelser af den digitale mobning, sprogbrug og kultur. En spændende opgave, hvor vi gør det vi er bedst til, samtidig med at vi får lov til at beta-teste et spændende, nyt og ufærdigt stykke fiktion.

Præcist hvor historien ender, ved vi ikke endnu, men det bliver mere dramatisk end det hverdagsbillede vi møder på vores skolebesøg. Alle involverede er dog fokuserede på at skridtene på vejen, fejltrinene og problemerne skal være genkendelige for de unge. Det er derfor vi er der.

Forestillingen for urpremiere den 14. marts på, Filuren i Musikhuset Aarhus

Hvis du vil høre og se mere fra forestillingen, så følg deres Facebook side her: facebook.com/TeaterforestillingenBKB

Skrevet af tidl. medarbejder Kristian Lund

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.