Sanne er 21 år. Sanne havde rigtig svært ved at følge med i skolen, så derfor droppede hun ud. Sanne har en depression, men er i bedring. Når hun har en af de hårde dage, har hun ikke meget tålmodighed, og selv små problemer kan virke uoverskuelige. Sanne ser en facebook annonce for Cyberhus Kurser, og bliver nysgerrig. Hun har tidligere brugt chatten på Cyberhus.dk Hun klikker sig ind på siden, opretter en bruger og starter med kurset “Superhjælper”, fordi hun lige kan overskue at det tager 20 min. Hun lærer at der findes forskellige former for hjælp, og når hun tænker over det, så kan hun godt se at hun faktisk er med til at gøre en forskel for andre unge. Et par dage senere tager hun første del af kurset “Problemknuser”. Det lærer hende om hendes personlighed, og at hendes egne erfaringerne har værdi. En uge senere tager hun sidste del af kurset “Problemknuser”, og hun lærer om forskellige værktøjer som hun kan bruge på sit arbejde – og særligt når hun begynder at miste tålmodigheden. Sanne er et eksempel på en af de sårbare unge, som ungdomsrådgivningen Cyberhus.dk møder på daglig basis. Det er de unge som måske ikke trives i skolen, som har svært ved de boglige fag, eller som ikke har nogen de kan snakke med. Det er også de unge som måske er rigtig dygtige til at give andre en hjælpende hånd eller planlægge en aktivitet, men som ikke ser det som en styrke. Med Cyberhus Kurser forsøger vi at give de (sårbare) unge en mulighed for at få bevis på de evner, som de allerede bruger i deres daglige liv.

Brugere har bl.a. svaret følgende i vores evaluering

Spørgsmål om Problemknuser: Føler du dig bedre rustet til at løse problemer? “Ja, det gør jeg. Særligt fordi man får indblik i, at der er findes forskellige typer, som reagerer forskelligt. Og det at jeg selv er en type – få en forklaring på, hvorfor jeg nogle gange handler som jeg gør, og hvad der måske kunne være en mere hensigtsmæssige måde at handle på.” Spørgsmål om Superhjælper: Føler du at du har fået en bedre forståelse af hvordan man hjælper andre? “Ja. Det der med at man få en forståelse af, at man kan hjælpe andre på nettet, på Cyberhus. Det her med at det at kommentere og like kan hjælpe, og det der med at hvis man deler noget fra sit eget liv, så kan det også være en hjælp for andre”. Spørgsmål om Diplom: Vil du bruge diplomet til en jobansøgning? “Ja. Så kan jeg vise, at det her kan jeg godt finde ud af. Både i forhold til at hjælpe andre, men også det her med, at jeg nu har nogle værktøjer til at løse problemer”. Ønsker du at vide mere om projektet kan du kontakte Signe Sandfeld Hansen på signe@cyberhus.dk]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Signe Sandfeld Hansen

Fagkonsulent med fokus på digital ungerådgivning og fællesskaber Kontakt Signe

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.