Hos Center for Digital Pædagogik kunne fredag inden påskeferien ikke have fået en bedre start. Vi er pavestolte over, at der er blevet taget så godt imod Dit Liv På Nettet, ikke mindst fra elevernes side – og stolte over at have bidraget til udarbejdelsen af UV-materialet, som på nuværende tidspunkt har været brugt af flere end 8000 elever. Vi er også meget taknemmelige for det gode samarbejde med Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune, der nu har resulteret i prisen fra Det Kriminalpræventive Råd.

Et kvalificeret og let tilgængeligt materiale – nemt at sætte i proces

Tilbage i 2015 holdt vi foredrag om digitale udfordringer for SSP-medarbejdere og trivselspersonale på Slette Strand. Undervejs i diskussionen kom det frem, at mange lærere savnede et materiale til de yngste – men med muligheden for “follow-ups” hos de senere årgange. Man savnede et kvalificeret og opdateret materiale, der var let tilgængeligt og nemt at sætte i proces i klassen. Det er sidenhen blevet til materialet Dit Liv På Nettet.
Undervisningsmaterialet har til formål at klæde eleverne i hhv fjerde, sjette og ottende klasse godt på til at færdes online. Eleverne bliver stillet over for forskellige etiske dilemmaer gennem film, cases, fakta og historier, hvor de bl.a. skal tage stilling til digital adfærd og reflektere over egen online identitet. Læs mere om materialet til Dit Liv på Nettet her.

Den Kriminalpræventive Pris 2017. Foto: Michael Bo Rasmussen

Dit Liv På Nettet har nu også bredt sig til andre kommuner

Dit Liv På Nettet er primært blevet brugt på skoler i Aalborg Kommune, men har nu også bredt sig til andre kommuner i Nordjylland. Materialet bliver desuden brugt til forældre for at oplyse dem om børn og unges digitale vaner og adfærd.
(Kilde: Det Kriminalpræventive Råd)

Kontakt

Hvis du eller din kommune kunne være interesseret i et materiale, som er funderet i ovenstående tematik, så hører vi gerne fra dig og fortæller mere om mulighederne.
Kontakt Jonas Ravn – jonas@cfdp.dk / 86 370 400

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.