Lise har været tilknyttet Cyberhus i 11 år, faktisk lige siden Cyberhus gik i luften. Og det har sine årsager. Blandt andet den, at der er plads til at være, den man er, når man arbejder i Cyberhus. Lise er uddannet pædagog og billedkunstner, og det er i det felt, hun møder de unge. Mellem ord og billeder.

Hvad fik dig til at gå ind i frivilligt arbejde?
Udgangspunktet var, at jeg gerne ville flytte fokus lidt fra mit arbejde med psykiske syge, som er i meget faste rammer. Jeg gik ind på en side med frivilligt arbejde, og her så jeg et billede af et lille hus med børn og tænkte, at det var noget mig.

Hvad laver du som frivillig?
Mit mantra er, at børn udtrykker sig på forskellige måder. Nogle med ord og andre lader deres følelser kommer ud gennem billeder. Jeg er i dialog med de unge om deres billeder – og nogle gange er der hul igennem til ord. Det kan føre til en lang og tilbagevende dialog med de unge.

Kan du mærke, om du gør en forskel?
Ja, de unge er søde til at sige, at de er glade for det, man gør. Og hvis jeg bare kan nå én, så har jeg rykket noget. Man kan jo ikke redde hele verden, Jeg møder dem, hvor de er og giver dem et skub til at lære at blive deres egen hjælper og selv at tage ansvar. Jeg har gennem tiden oplevet, hvordan flere er kommet videre.

Hvad giver det dig at være frivillig?
Det giver mig rigtig meget at være i Cyberhus. Det er et meget specielt sted, der er så meget plads til kreativitet. Her bliver man set, som den man er. Jeg føler, at vi har noget sammen – og jeg tror, det har noget at gøre med, at vi brænder for det samme. Jeg kan bruge alt det, jeg har med mig her. Der er bare god energi i Cyberhus.