Computerspil er ikke farlige - tværtimod

Der er ikke noget at sige til, at fænomenet computerspil skræmmer nogle forældre. Spillene fylder meget, og medierne flyder over med historier om afhængighed og ødelagte ungdomsliv.

Men både forskningen og vores praksiserfaring viser, at gamerbørn – over en bred kam – er normale, raske børn. Og endnu bedre: Computerspil kan bruges som pædagogiske redskaber med de rette rammer og voksne, der støtter op om børnenes fascination af og læring fra Counter-Strike, Red Dead Redemption og Minecraft.

I CfDP har vi flere års erfaring med at bruge gaming i en positiv, pædagogisk sammenhæng, og vi arbejder på at udbrede viden om den måde, computerspil påvirker børn og unge. Vi kan også hjælpe dig og din organisation eller kommune med at udnytte spillenes gevinster.

Vil du blive klogere på computerspillene og deres indflydelse og fordele?

Så book et foredrag om gaming hos os! Med vores store viden om emnet og erfaringer fra vores pædagogiske praksis holder vi oplæg for både forældre og fagpersoner, hvor vi sætter spillenes kultur og gevinster under lup.

Så er du repræsentant for en forældregruppe, der vil blive klogere, eller er du ansvarlig eksempelvis en klub eller forening, så tag et kig på foredragene herunder:

Læs mere om vores forældreforedrag her

Læs mere om vores foredrag til fagpersoner her

Gaming Gruppen

Gaming Gruppen er et pædagogisk projekt, hvor udfordrede unge får lov til at udfolde deres evner inden for computerspil og deres viden om nørdkultur i et pædagogisk frirum. De er mellem 13 og 18 år og kæmper med problemer som ADHD, skoleværgning og generel dårlig social trivsel. Mange af dem er droppet ud af folkeskolen eller er ude af stand til at starte på en ungdomsuddannelse.

To gange om ugen møder de op i et specialdesignet lokale i Aarhus Kommunes Ungdomscenter, som de selv har været med til at udsmykke og udstyre. Her spiller de for eksempel Counter-Strike, FIFA eller Fortnite i skræddersyede pædagogisk forløb med fokus på samarbejde, socialt samvær og kompetent voksenkontakt.

Med udgangspunkt i spillene giver gruppen de unge sociale færdigheder, og indenfor de første par måneder af forløbet beskriver både de og deres forældre en markant stigning i trivsel og med færre konflikter i hjemmet. Og allervigtigst: De får lyst til at genoptage skolegangen og/eller tage en uddannelse.

Siden 2015 har i alt ca. 70 unge være igennem Gaming Gruppen i Aarhus, og konceptet er for nyligt blevet forankret med nye grupper i 4 andre kommuner rundt om i landet.

Læs mere om Gaming gruppen

SikkerSpiller.dk

Tænker du over, hvem der kigger med, når du færdes på nettet?

Sammen med Medierådet for børn og unge lavede vi i 2017 kampagnen SikkerSpiller.dk, der skal få unge til at reflektere over deres onlinefærden og -sikkerhed. Siden giver gode råd til, hvordan unge kan sikre sig selv og undgå, at deres følsomme, private oplysninger ender i hænderne på de forkerte.

SikkerSpiller.dk er et eksempel på, at vi i CfDP evner at kommunikere til unge på med en nærværende tone og forståelse for målgruppens hverdag og interesser.

Læs mere om sikkerspiller.dk