Som det har været tilfældet siden Cyberhus startede i 2004 blev overskriften på året der gik endnu engang “flere unge og mere aktivitet” i rådgivningen.

Først og fremmest er der sket stigninger i antallet af interaktioner på Cyberhus.dk. Med interaktioner menes tilfælde hvor unge engagerer sig aktivt på siden ved enten at skrive et indlæg, et spørgsmål,  en kommentar eller logge på 1-1 chatten.

Lidt forklaring
Som det kan ses i grafen Rådgivningen 2008-2011 er det i særdeleshed i brevkasserne og i vores debatter at aktiviteten er steget markant. 
For Brevkasserne er der tale om en stigning af spørgsmål på 14%, i forhold til året før, mens stigningen  i Debatterne er helt oppe på 20%.

Aktiviteten i Livsfortællinger er steget pænt i forhold til året før, men næsten tilsvarende aktiviteten i 2009. Så hvor de øvrige rådgivende tilbud er konstant stigende ser aktiviteten i  Livsfortællinger ud til at have et nogenlunde stabilt niveau.

Kigger man udelukkende på antallet af samtaler kunne det godt se ud som om aktiviteten i chatrådgivningen er faldet en smule. Der er nemlig gennemført 12 samtaler færre i 2011, i forhold til året før. 
Det er dog nødvendigt at se antallet af samtaler i sammenhæng med længden af de gennemførte samtaler.

 

I grafen Chatrådgivningen ses det faktiske antal timer børn og unge har chattet med vores frivillige rådgivere. Samtidig med at antallet af samtaler er faldet en smule er den gennemsnitlige længde af en chatsamtale steget fra 45 minutter til 58 minutter. 
Det betyder altså at den faktiske tid børn og unge chatter med vores frivillige rådgivere er steget fra 1490 timer i 2010 til 1909 timer i 2011. 
En fantastisk stigning der svarer til 28%

 

Glad og stolt
2011 var endnu et godt år for Cyberhus, med masser af gode snakke, indlæg, spørgsmål og svar. Der var mange svære tanker og mange unge fortalte om voldsomme oplevelser. Men der var også masser af støttende ord, gode råd, og fortællinger om håb og kærlighed.

Hvor er jeg glad og stolt over at have været en del af det.

Flere tal på vej
Ud over antallet af interaktioner ligger der en lang række øvrige væsentlige  faktorer, og spændende fortællinger begravet i statistikken for 2011. Nogen af dem vil jeg kigge nærmere på i mine næste blogindlæg.
Denne gang har det handlet om alle dem der er aktive på cyberhus.dk.
Der er også mange der ikke selv er aktive, men alligevel er en del af Cyberhus. Næste gang skal det handle om alle dem der klikker ind på cyberhus.dk og læser med.

 

 

 

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Niels-Christian Bilenberg

Seniorkonsulent med speciale i digitalpædagogisk ungerådgivning Kontakt Niels-Christian

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.