Stine Helding Rand

Stine Helding Rand

Fagkonsulent med speciale i identitetsdannelse og kritisk tænkning Mere om Stine

Gaming, esport, trading, skins, scams, lootboxes, skinbetting – har du styr på alle begreberne? Hvis ikke er der hjælp at hente på scammed.dk’s nye forældresite.

Med støtte fra Rådet for Offerfonden lancerede vi den 7. marts 2023 en forældreafdeling på scammed.dk. Formålet er at gøre forældre klogere på gaming, trading, skins, scams og alt hvad der hører den verden til.

Mange børn og unge interesserer sig nemlig for gaming og bruger en stor del af deres fritid på at game. Men cirka ligeså mange forældre står på sidelinjen, og har svært ved at følge med i, og at forstå, børnenes interesse og hobby. Med scammed.dk/forældre ønsker vi at bidrage til at mindske forståelseskløften mellem børn og deres forældre, og samtidig hjælpe forældre til at navigere i en verden, hvor det kan være svært at afgøre, hvornår der er grund til bekymring og hvornår skuldrene kan få hvile.

Som let indflyvning for forældrene har vi bl.a. interviewet en gruppe børn omkring deres forældres viden om gaming.

Hvad tilbyder det nye site til gamernes forældre?

Sitet indeholder bl.a. artikler om de mest populære spil, guides til, hvordan forældre kan støtte og beskytte deres børn bedst muligt i handler med skins, samt viden og information om alt det, der hører til gamingverdenen, men som ikke er direkte gaming. Fx skinbetting, skærmtid og søvn. Det hele bliver serveret i både tekst- og videoformat, og er der behov for direkte kontakt til en rådgiver, sidder vores gamingfaglige eksperter klar i både sms-rådgivning og brevkasse.

Scammed.dk/forældre er blevet til på baggrund af analyser af det eksisterende indhold på scammed.dk, feedback fra brugerne af sitet samt kvalitative interviews med børn, unge og forældre. Derfor har vi, ligesom på scammed.dk, udviklet en “selvhjælpstest” målrettet forældre. Formålet med testen er, at man som forælder let kan få serveret den information og viden man har behov for, samtidig med, at man får nogle inputs til konkrete handlemuligheder tilpasset ens specifikke situation.

Hvordan hjælper vi dig bedst?

Indholdet på sitet vil løbende blive opdateret og tilpasset i takt med, at feltet udvikler sig, vi modtager feedback fra brugerne, eller vi får nye idéer. Vi har således allerede én ny indholdstype i støbeskeen, som vi ser frem til at præsentere for jer i løbet af det kommende års tid. Hvis du har idéer til indhold eller funktioner på sitet, der kunne hjælpe dig som forælder til et barn, der gamer, må du endelig række ud til undertegnede.

I mellemtiden: klik ind forbi, og se alt det lækre indhold vi allerede har samlet. Vi glæder os til dit besøg!

Projektet er støttet af Rådet for Offerfonden

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.