I 3. og 4. klasse har de fleste børn en smartphone, og de er så småt begyndt at være på de sociale medier. Det indebærer oplevelser med at dele billeder og videoer med hinanden, og det giver erfaringer med den digitale kommunikation. Fra et utal af skolebesøg ved vi, at det er vigtigt, at eleverne får en fornemmelse for, hvad der er god og dårlig stil på nettet, og hvornår digital kommunikation kan lede til misforståelser og måske endda mobning.

Målgruppe: Elever i 3. til 4. klasse

Vi møder eleverne i øjenhøjde, og vi får skabt debat om fællesskabet på nettet og sociale medier. Vi guider dem igennem den basale netetik, og vi snakker om, hvad deres egne og andres grænser er ud fra cases fra hverdagen. Eleverne bliver aktivt inddraget med holdningsgymnastik, hvor de ved hjælp af bevægelse skal vise og fortælle, hvad de synes er god digital opførsel. Vores mål er, at eleverne oplever at få styrket det etiske filter, der skal fortælle dem, hvornår en handling på nettet er positiv eller negativ.

Hvad får eleverne med sig?

  • Hvordan de skal forholde sig til ansigtsløs kommunikation og sproglige misforståelser over for eksempel mobiltelefoner?
  • Hvad er et socialt medie, og hvad betyder det, når vi begynder at dele os selv på nettet?
  • Hvem bestemmer ved deling af billeder og video, og hvornår er det okay?
  • Hvornår bliver en handling til mobning, og er der forskel på online og fysisk mobning?
  • Kan man komme til at mobbe digitalt, uden at det var hensigten?

Vores oplæg er nemt at tilpasse. I er derfor også med til at bestemme, hvad vi skal snakke om. Det kan for eksempel være aktuelle problemstillinger eller emner, der er relevante på jeres skole. Vores oplæg er dynamisk, og vi holder os opdateret om nye tendenser blandt børn og unge på nettet. Samtidig er indholdet i overensstemmelse med fællesmålene fra Undervisningsministeriet.

”Formidlingsformen var meget god. CfDP havde en rigtig god kontakt til børnene. Han talte et sprog børnene forstod – og var meget imødekommende og humoristisk.” (fra lærerevaluering)

Pris og praktisk

Oplægget varer ca. 90 min. og koster 3000 DKK + transport (ekskl. moms) ved afholdelse i almindelig arbejdstid på hverdage. Tillæg ved weekend og aftenoplæg.

Ved oplæg længere væk end 150 km fra Aarhus tilføjes et tillæg på 1000 DKK, ellers skal der minimum bookes to foredrag.

Skolen bedes stille et smartboard/projektor (med VGA-udgang) og højtalere samt mikrofon til rådighed.

Det med småt (aflysning, transport mv.)

Kontakt

Skriv eller ring til Jonas Ravn

E-mail: jonas@cfdp.dk

Telefon: 86 37 04 00  (Spørg efter Jonas Ravn)

Spørg om foredrag