Digitale fællesskaber til alle unge

På Gruppechat.dk kan de unge være en del af et gruppeforløb med et ugentligt møde om et fast emne, men de kan også deltage i grupper, hvor der er fokus på forskellige emner fra uge til uge, og hvor der kan komme nye deltagere til undervejs. Uanset hvilken gruppeform de vælger, så bliver chatten bemandet af mindst en rådgiver. Rådgiverne har kan f.eks. være studerende på en sundheds- eller socialfaglig uddannelse eller færdiguddannede, og deres opgave er at sørge for en god dialog og moderere samtalen.

De fleste grupper er mellem 4-8 mødegange. Hver mødegang tager udgangspunkt i metodiske overvejelser fra både psykologiens og pædagogikkens verden. Formålet er at give de unge selvtillid, tilbyde dem redskaber til at håndtere svære tanker og følelser og at skabe et fællesskab, hvor der er plads til tabubelagte emner.

Jeg kan øve mig

Det har hjulpet mig lidt med at forstå, hvor mange der egentlig har nogle af de samme udfordringer som mig. Og så har jeg kunne øve mig i at tale om nogle ting herinde, så det blev lettere at få hjælp til dem bagefter.”

Ung dreng – gruppechat.dk

De unge kan også deltage i helt åbne chats på forsiden, hvor det ikke kræver en brugerprofil at være med. Her logger man bare på i åbningstiden og deltager så længe det giver mening. I en åben chat, kan det også være muligt at møde en gæsterådgiver, der f.eks. kan være en fagperson med specialiseret viden om et emne.

Uanset formen på chatten, så anbefaler vi at der er plads til “fri chat”. Her er det op til de unge selv, hvad der skal fylde i samtalen. De unge chatter om alt fra Netflix til mere alvorlige emner som for eksempel selvmordstanker. De fleste chats er bemandet af frivillige rådgivere.

Værdigrundlag

Vi mener, at ligeværdige og troværdige relationer er afgørende for at skabe forandring i eget liv. Derfor arbejder vi for at give alle børn og unge mulighed for at give udtryk for egne tanker og følelser i en tryg og tillidsfuld ramme, hvor kompetente rådgivere nysgerrigt reflekterer over problematikker, ressourcer og handlemuligheder, sammen med de rådsøgende børn og unge.

Vi arbejder ud fra en forståelse af, at vi altid møder unge, der gør det bedste, de kan i den konkrete henvendelse. 

Vi påtager os ansvaret for at møde de unge, hvor de er, og i videst muligt omfang at skabe en positiv relation.

På Gruppechat.dk arbejder vi også med at bygge bro til kommunerne og tilbud i andre rådgivningsorganisationer. Det kan f.eks. være ved at bruge gruppechat, som en del af et lokalt gruppeforløb, hvor de unge kan supplere det fysiske forløb med en online gruppe. Det kan også være et tilbud til de unge, som gerne vil tale med andre, men som ikke føler sig trygge ved at sidde fysisk overfor andre. Sådan en gruppe vil blive styret af en medarbejder fra den pågældende kommune eller organisation.

Den anden måde handler om at hjælpe de unge, som har behov for mere specialiserede og lokale tilbud, men som ikke tør tage det første skridt i en 1-1 kontakt. Gennem gruppechatten kan de unge få kendskab og hjælp til at få kontakt til kommunen eller et specialiseret rådgivningstilbud, samt høre om andre unges erfaringer med et givent emne.

Nå ud til flere unge på én gang

Kontakt os

Vil du vide mere om rådgivningen på Gruppechat?

Kontakt Signe Sandfeld Hansen på signe@cfdp.dk

Vil du vide mere om samarbejdsmuligheder?

Kontakt Anni Marquard på anni@cfdp.dk