Christian har gennem en årrække specialiseret sig i gaming og e-sport; og hans store viden på dette felt vil fremover være en aktiv del af skoletjenesten og Center for Digital Pædagogik (CfDP) generelt. Udover at dække det relevante felt omkring gaming vil Christian ligeledes bidrage til en opgraderingen af skoletjenesten på feltet omkring digital dannelse.

Stigende behov for viden om computerspil

Computerspillene har været på fremtur siden deres begyndende popularitet i 90’erne, i dag spiller 96% af alle unge drenge computer – og 82% af pigerne følger trop. Udviklingen er gået så hurtigt at flere forældre og fagpersoner stiller sig uforstående overfor tidens nyeste diller, hvadend det er eSport, streaming eller LAN-fester. Det betyder tilsvarende, at et stigende antal unge mennesker føler sig misforståede og ikke “set” af de voksne omkring dem, i forbindelse med deres hobby. Det er derfor med fornøjelse vi kan opruste indsatsen på computerspils-området fra 2017 – og imødekomme det stigende behov for oplysning og debat indenfor for området.

En gammel ven flytter ind

CfDP har de sidste 10 år med fornøjelse krydset spor med Christian et par gange. Første gang da han som helt ung var frivillig på vores ungdomsrådgivning Cyberhus.dk som ungeblogger og rollemodel, og igen i 2014 hvor han som praktikant fungerede som faglig konsulent indenfor fagområdet computerspil, gamification, og børn/ung. Det er derfor en god gammel ven af huset som vi siger velkommen til. Jeg har givet mikrofonen til Christian, som her kort præsenterer sig:

Mikrofonen til Christian: christianmogensen

Jeg hedder Christian Mogensen og har de sidste år arbejdet hårdt for, at computerspillere og alle de andre “nørder” har kunnet få bedre vilkår – både i hjemmet, ungdomsinstitutionerne og i fritiden. Jeg har holdt foredrag om computerspillene, forsket i deres effekter samt diskuteret hvordan vi bedst har kunnet flytte grænserne for, hvor mange positive effekter computerspil kan have på spillerne. Jeg har arbejdet i Danmark og flere europæiske lande som foredragsholder, konsulent, underviser m.v. og efter at have gjort dette i flere år i mit eget firma, Noget om Spil, er det nu på tide for mig at vende hjem til Center for Digital Pædagogik: Her trådte jeg mine NGO-barnesko for 10 år siden som frivillig, for 3 år siden som praktikant og nu som fuldtidsansat nørd. Jeg glæder mig til at komme igang med at give børn og unge mennesker de bedste muligheder for, at færdes på nettet – hvadend det er på sociale medier eller i computerspil, samt hjælpe forældrene til at forstå hvad det er der er SÅ uendeligt fascinerende. Jeg holder fingeren på pulsen som anmelder og skribent for Soundvenues ambitiøse spil-afdeling, forsker for Aarhus Universitet om spils (måske?) positive effekter samt skriver ugentligt for MetroXpress om de seneste eSports-nyheder. Jeg lever efter mantraet “Nørder er fantastiske!” og jeg glæder mig til at møde dig 🙂]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Grundlægger og Administrerende Direktør Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.