Børn og unge har fundet nye digitale kommunikationsveje. Som fagperson er det derfor nyttigt at have en forståelse for den børne- og ungekultur, som i stigende grad bliver udlevet i de nye fællesskaber, og hvilke kompetencer der skal i spil, når I skal hjælpe børn og unge med at navigere rundt i den digitale verden.

Målgruppe: Fagpersoner

Børn og unges brug af sociale medier bliver ofte omtalt i medierne med en negativ tone. Men kan det virkelig passe, at de unge konstant udsætter hinanden for mobning og digitale krænkelser? Er de unge en selvoptaget generation, der konstant jagter det næste digitale fix? Eller bidrager de sociale medier i virkeligheden også positivt til børn og unges udvikling og identitet?

Foredraget Den unge onlinekultur gør jer klogere på, hvordan I som fagfolk kan hjælpe børn og unge med at navigere rundt på digitale platforme. Det tager udgangspunkt i praksisnære cases og temaer fra mere end 10 års undervisning hos unge og fagpersoner i Danmark.

For der er ingen tvivl om, at børn og unge med moderne, sociale netværk som Snapchat, YouTube, Facebook og Instagram har fundet nye kommunikationsveje, som kræver nogle væsentlige kompetencer at navigere rundt i.

Vi forholder os til aktuelle temaer om børn og unge på digitale fællesskaber blandt andet identitetsdannelse, bekræftelseskultur og deling af nøgenbilleder.

I oplægget får i også inspirationsmateriale, viden om unges aktuelle digitale fællesskaber og onlinekultur samt redskaber til at inddrage de unge i snakken om en tryg og sikker færden på nettet.

Pris og praktisk

Foredraget bliver afholdt af Jonas Ravn,  Christian Mogensen eller Pernille Ballisager

Vi afholder både foredrag og kurser for fagpersoner. Ved større forsamlinger er der mulighed for at få to facilitatorer ud – pris aftales.

Foredrag: Et oplæg på 1½-2 timer koster 8500 DKK + transport (ekskl. moms)

En halv kursusdag: Oplæg og efterfølgende diskussion / gruppearbejde (3-4 timer) koster 12.000 DKK + transport (ekskl. moms)

En hel kursusdag: Oplæg og efterfølgende diskussion / gruppearbejde / procesfacilitering (ca 6 timer) koster 15.000 DKK + transport (ekskl. moms)

Vi vil altid gerne bruge et smartboard/projektor samt højttalere + evt håndfri mikrofon ved større forsamlinger. Det med småt (aflysning, transport mv.)

Kontakt os og hør mere

Skriv direkte til Jonas Ravn på jonas@cfdp.dk hvis du ønsker at bestille eller spørge til et oplæg.

Oplys gerne, hvor mange deltagere I er, ønsket tidspunkt og eventuelt særlige tematikker, som I gerne vil høre om.

Du er også velkommen til at ringe på: 86 37 04 00 Spørg efter Jonas Ravn