Netstof er en digital professionel rådgivning til unge mellem 14 til 25 år, der er på kanten til at udvikle et problem med alkohol, hash eller andre stoffer. Venner, familie og kærester kan også få råd og vejledning. Siden er national, og platformen bliver drevet i samarbejde med Rusmiddelcenter Slagelse, et hold af frivillige rusmiddelbehandlere, samt en læge og en psykolog.

Netstof består af en anonym brevkasse og et debatforum. Her kan de unge få svar på deres spørgsmål og tale med andre om stoffer og rusmidler. De kan læse artikler og finde konkret hjælp som fysiske tilbud i kommunen. Der er også en brevkasse til pårørende, hvor familie og venner kan stille spørgsmål.

Der er plads til alle på Netstof – både de nysgerrige og dem, der gerne vil have hjælp til et konkret problem.

Siden er et vigtigt alternativ til mange andre sider om rusmidler. De fleste unge finder nemlig Netstof, når de googler for eksempel navne på rusmidler. På Netstof får de svar på deres spørgsmål men med en kritisk vinkel, som kan mangle på mange andre sider.

Netstofs tilbud er landsdækkende, og de er baseret på, at kommunerne er medlemmer af tilbuddet. Indtil videre bakker 32 kommuner op om Netstof via en støtteabonnementsordning. Vi er hele tiden på jagt efter flere kommuner, der vil være med og på den måde også sikre Netstofs fremtid.

Som medlemskommune kan I deltage gratis på den årlige netværksdag om digitalpædagogiske løsninger i arbejdet med unge og rusmidler. Sidste år var emnet ”Hvad gør vi professionelle, når stoffer i stigende grad kun er et klik eller en sms væk?”

Hvis du ønsker at vide mere om støtteordningen, eller om hvordan andre kommuner bruger sitet i deres undervisning, forebyggelse og tidlige opsporing, så kan du kontakte projektleder Karen Hatt Olsen på kahao@slagelse.dk eller mobil 29 31 54 97.

Hvis du er lærer, kan du også bruge Netstof i undervisningen. Siden er nemlig velegnet til at tage hul på mange forskellige samtaler om for eksempel rusmidler, de unges identitet og deres egne grænser.

Læs mere om hvordan netstof.dk bruges i undervisning og forebyggelsesindsatser.