Hos Gruppechat kan de unge være en del af et struktureret forløb med et ugentligt møde i en fast gruppe, men de kan også deltage i ugentlige åbne chats, hvor der er fokus på bestemte emner. Uanset hvilken gruppeform de vælger, så bliver chatten bemandet af en til to frivillige mentorer. Mentorerne har mindst et år som studerende på en sundheds- eller socialfaglig uddannelse, og deres opgave er at sørge for en god dialog og moderere samtalen.

Det strukturerede forløb er omkring ti mødegange. Hver mødegang tager udgangspunkt i metodiske overvejelser fra både psykologiens og pædagogikkens verden. Formålet er at give de unge selvtillid, tilbyde dem redskaber til at håndtere svære tanker og følelser og at skabe et fællesskab, hvor der er plads til tabubelagte emner.

Du kan læse mere om det strukturerede forløb her

Her kan du læse om, hvordan robusthed spiller ind i metoden

De unge kan også chatte i “fri chat”. Her er det op til dem selv, hvad der skal fylde i samtalen. De unge chatter om alt fra Netflix til mere alvorlige emner som for eksempel selvmordstanker.

Du kan læse mere om fordelene ved gruppechat her

På Gruppechat arbejder vi også med at bygge bro til kommunerne. Det gør vi på to forskellige måder:

Gruppechat kan være en del af et lokalt gruppeforløb, hvor de unge kan supplere forløbet med gruppechat. Det kan også være et tilbud til de unge, som gerne vil tale med andre, men som ikke føler sig trygge ved at sidde fysisk overfor andre. Sådan en gruppe vil blive styret af en medarbejder fra den pågældende kommune.

Her kan du læse mere om muligheden for brobygning på Gruppechat.dk

Her kan du læse mere om vores erfaringer med brobygning

Den anden måde handler om de unge, som har behov for mere specialiserede og lokale tilbud, men som ikke tør tage det første skridt. Her kan Gruppechat at hjælpe den unge med at tage kontakt til kommunen gennem en anonym chat, så det første møde føles mere trygt.

Hvis du ønsker at vide mere om rådgivningen på Gruppechat, kan du kontakte Signe Sandfeld Hansen på signe@cfdp.dk

Hvis du ønsker at vide mere om samarbejdsmuligheder, kan du kontakte Anni Marquard på anni@cfdp.dk

Her kan du læse den første evaluering af grupperne

Metoden vi bruger på Gruppechat.dk har baggrund i forskellige kognitive teorier fra den pædagogiske og psykologiske verden, herunder Acceptance Commitment Therapy, Kognitiv Adfærds Terapi, Compassion Fokuseret Terapi og Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Pædagogik, men det bliver præsenteret på en måde, så det er forståeligt og de unge kan relatere til det.