TEMA

Risikoadfærd Online

Online risikoadfærd handler om særligt unge mænds omgang med grænsesøgende eller hadefuldt indhold på nettet, som vækker bekymring for demokratisk dannelse. Her kan du som fagperson finde viden, værktøjer og sparring.

Bekymret for ung mands online radikalisering?

Dyk ned i vores univers

Artikler om bekymrende digital adfærd. Viden om unge mænds risikoadfærd online.
Bekymret for ung mands online adfærd og demokratisk dannelse? Værktøj til kvalificering af bekymring. Sparring.
Gratis kursus og workshop om unges online liv, unge mænds demokratiske dannelse onlline.

Hvad er online risikoadfærd?

Test af grænser hører ungdomslivet til – også online. Men for nogle unge kan adfærden blive risikofyldt og vække bekymring for demokratisk dannelse og trivsel. Online risikoadfærd handler om særligt unge mænds omgang med influencere, fora eller fællesskaber, der dyrker idéer, verdensbilleder eller konspirationsteorier, som indebærer eksempelvis kvindehad, racisme eller homofobi. 

Online risikoadfærd er ofte lovlig, men vigtigt at forebygge, fordi adfærden – udover at udgøre en risiko for den unges demokratiske dannelse – kan afspejle mistrivsel samt medføre en øget risiko for radikalisering, ekstremisme og lovovertrædelser. Andre former for negativ digital adfærd som eksempelvis selvskade, mobning eller billeddeling uden samtykke kan indgå som elementer, men er ikke det primære fokus. 

Er du bekymret for en ung, du kender? Mangler du konkrete værktøjer til at kvalificere dine bekymringer om unges liv på nettet? I tvivl om, hvordan du tager snakken om onlinelivet med unge? Uanset om du arbejder med børn og unge som lærer, pædagog eller SSP, kan du her finde gratis værktøjer og viden om hjemmesider og sociale medier som TikTok, Discord, Telegram, Reddit og 4Chan samt internet fænomener som Andrew Tate, manosfæren, incels og højreekstreme fællesskaber.

Ønsker du sparring?

Har du som fagperson brug for at vende din bekymring -helt gratis og uforpligtende?

Vores specialister i online risikoadfærd står klar til at hjælpe dig videre med afklaring og mulige handlerum.

Send en SMS med teksten “HEJ” til os på:

Følg derefter vejledningen, så finder vi den rette specialist til dig inden for to arbejdsdage.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål eller idéer til vores arbejde med online risikoadfærd, kan du række ud til programleder og fagkonsulent Malik Larsen på malik@cfdp.dk.