CfDP har ekspertise inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil. Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet. Vi driver en lang række forebyggende indsatser for unge på Cyberhus.dk, Scammed.dk, Netstof.dk og Gruppechat.dk med ca. 1.5 millioner besøgende om året.

Som selvejende institution arbejder vi socialøkonomisk og geninvesterer vores overskud i nye sociale projekter til gavn for børn og unge i Danmark. Center for Digital Pædagogik er tilknyttet KFUM’s Sociale Arbejde, hvor vi arbejder på at styrke den socialpædagogiske indsats over for udsatte børn og unge i Danmark.

Med 17 års erfaring er CfDP en af de mest robuste og vedholdende aktører indenfor digital trivsel i Danmark. Organisationen blev etableret ud fra et behov og udsyn på, at der manglede muligheder for børn og unge, der søgte rådgivning. Senere begyndte fagpersoner og forældre at ville hjælpe til med unges digitale trivsel, og det har i sammenspil med CfDP's dynamik og innovationsevne ført til det CfDP, der findes i dag.

Hvordan arbejder Center for Digital Pædagogik?

Vi er nysgerrige – vi forholder os nysgerrigt og anerkendende til den enkelte unge i vores online rådgivning. Men også til de muligheder og ressourcer, der vokser ud af vores samarbejdsprojekter, og til de megatrends der præger de unges digitale trivsel.

Vi er praksisnære – vi læser nye trends, metoder og rapporter i lyset af vores egen praksis. Fordi vi ikke selv er unge, insisterer vi på at fastholde en respektfuld og ydmyg tilgang til de nye generationer ved lytte til dem personligt, så vi også i fremtiden kan fortsætte med at møde dem i øjenhøjde.

Vi er legende – vi møder vores omverden med et let og positivt sind. Leg og humor giver os en åbning til at bygge bro mellem mennesker, men det giver også mod til at eksperimentere og udsyn til at tænke nyt.

Vi er flerfaglige – vores arbejdsfelt går på tværs af traditionelle skillelinjer og former. Det sætter os i stand til at trække fagligheder, forvaltninger og forståelser sammen på nye måder, så vores projekter bedre formår at rumme den diversitet og kompleksitet, som de nye medier fører med sig.

Du kan læse og downloade vores vedtægter her

Se vores forskellige udgivelser her